Sramota Zorana Radojičića: Slika se sa KRIMOSEM protiv koga je grad podneo krivičnu prijavu!

Autor:

Vesti

12.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić slikao se, uz širok osmeh, sa čovekom koji je ojadio i uništio prestonicu i kojeg tužilaštvo i policija istražuju upravo po tužbi koju je podneo grad Beograd.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Zoran Radojičić

Vojkan Krstić, vlasnik "Elita gradnje", koji je zgrnuo milione na divljim deponijama po celom Beogradu, zadovoljno je pozirao na jednoj dodeli plaketa u Starom dvoru sa prvim čovekom prestonice.

OVO JE NEČUVENO

Fotografiju sa bahatim tajkunom Radojičić je postavio na Instagram nalog i izazvao zgražavanje građana, koji već godinama trpe torturu Krstića.

- Ovo je nečuveno! Da li je moguće da gradonačelnik pozira sa čovekom koji je uništio ovaj grad? Da li Radojičić zna koliko divljih deponija ima Krstić i da mi već godinama ne možemo normalno da živimo zbog njega i đubreta koje nam istovaruje pod prozorima - besno je rekao naš sugrađanin iz Kumodraža, gde se nalazi jedna od najvećih Krstićevih deponija.

Ugrozili i izgradnju metroa

Nakon mnogobrojnih pritužbi građana, zamenik gradonačelnika Goran Vesić naredio je sredinom avgusta 2019. da se zatvori divlja deponija na Čukaričkoj padini. Ispostavilo se da je Krstić godinama istovarao šut i zemlju na ovoj deponiji koja se prostirala na šest hektara i dostizala visinu od 15 metara.

- U pitanju je gradska parcela na koju dnevno zemlju istovari i do 150 kamiona, a sve u organizaciji građevinske mafije. Ova parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa - rekao je tada Vesić.

Čelnici grada su sredinom avgusta podneli krivičnu prijavu zbog smetlišta na Čukaričkoj padini, na koje je godinama nasipan komunalni i građevinski otpad. Prijava je glasila na N. N. počinioca, ali se već na početku istrage pokazalo da kao jedan od prvih mora da bude saslušan Vojkan Krstić jer su gotovo svi tragovi vodili ka njemu, a postoje i mnogobrojni svedoci. Istragu, koja je još u toku, vodi Drugo tužilaštvo.

S druge strane, gradonačelnik Zoran Radojičić u izjavi za naš list pravda se time da ne poznaje Krstića.

Činjenice o Krstiću

Zgrnuo bogatstvo ucenjujući građevinare da šut voze na njegove divlje deponije

Od 1.200 do 1.700 dinara naplaćivao po kamionu šuta

Čak 40 divljih deponija, prema procenama, imao u Beogradu

Žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

Vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije, čije sedište je na manje od kilometar od kuće Aleksandra Vučića u Jajincima

Umešan je u lanac prostitucije, a dokaze protiv njega izneo je Radovan Vojnić, čiju suprugu Aleksandru je podvodio

- Na toj manifestaciji slikao sam se sa jednim od dobitnika priznanja Milojem Šćepanovićem. Reč je o policajcu iz Nikšića koji je odbio naređenje da primeni silu na protestu zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Drugu osobu koja je na slici s nama ne poznajem, a zajedno smo se slikali na predlog Šćepanovića - rekao je Radojičić.

KLUPKO KRIMINALA

Klupko kriminalnih radnji vezanih za divlje deponije, u kojima se godišnje okrene na desetine miliona evra, počelo je da se odmotava nakon što je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su optužili Vojkana Krstića da ih ucenjuje. On je tražio od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im naplaćuje od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu. Ukoliko bi se neko drznuo da ga odbije, bahati tajkun im je slao građevinsku inspekciju.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

Lažni humanitarac

Vojkan Krstić, vlasnik "Elita gradnje", sebe u javnosti predstavlja kao humanitarca, ali mu je to paravan za brojne nelegalne poslove. Procena je da ima oko 40 divljih deponija po Beogradu, na koje je dnevno otpad dovozilo između 150 i 360 kamiona. Samo na smetlište u Kumodražu, koje se prostire na više od 2,5 hektara, istovaren je šut i zemlja kad se gradilo nasilje Stepa Stepanović. Kada su se pobunili meštani obližnje Đurđevdanske ulice, Krstić im je pretio da će ih pobiti i zapaliti im kuće.

Zbog Krstićevih deponija grad je godinama gubio milione evra, što je potvrdio i direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić, koji je rekao da je za samo dva dana posle zatvaranja deponije na Čukaričkoj padini broj kamiona na zvaničnoj gradskoj deponiju u Vinči povećan 74 odsto, a prihod grada ostvaren samo po ovom osnovu uvećan je za više od milion dinara.

Na naša pitanja poslata mejlom Vojkan Krstić nije odgovorio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Rade

12.02.2020 16:00

Velika bruka za ugednog doktora. Neko mu namesta slikanje sa ovim krimosom.

Odgovori 18 0
Stepa

03.03.2020 01:05

Vojkan krstic kriminakac i narko diler.

Odgovori 16 0
Krokodil

06.03.2020 15:56

Zasto krimos jos nije u zatvoru

Odgovori 16 0
da se zna

26.08.2020 17:42

Da su se zajedno slikali i u beozoovrtu. Radojicicu sram te bilo...

Odgovori 11 0