30 godina postojanja SPS-a: Lideri i veliki broj građana na veličanstvenom skupu

Autor:

Vesti

09.02.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalistička partija Srbije počela obeležavanje 30 godina postojanja skupom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Foto: SPS

Skupu u prepunoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu prisustvovali su predsednik SPS Ivica Dačić i koalicioni partner, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

DAČIĆ: NIJE SRBIJA SPREMNA NA SVE DA BI UŠLA U EVROPSKU UNIJU

- Pre neki dan su me neki napali zbog navodnog incidenta prilikom boravka Evropskog komesara za proširenje. Ja ću vam sada reći šta sam rekao delegaciji Evropske unije. Rekao sam im da je Evropska unija prevarila Srbiju zato što smo potpisali Briselski sporazum, koji Priština ne sprovodi, a Evropa ćuti. Rekao sam im da samo u pristupnim pregovorima Srbije postoji "Poglavlje 35" što je praktično pritisak na Srbiju da prizna takozvano nezavisno Kosovo. Nemoj da misle da je Srbija spremna na sve da bi postala čaln Evropske unije. Taman posla - poručio je Dačić.

RepublikaFoto: SPS
Ivica Dačić tokom obraćanja

- Zašto Evropska unija ćuti na dešavanja u Crnoj Gori gde živi 29 posto Srba. Mi smo ponosni na nacionalne manjine u Srbiji, ali u Crnoj Gori nijedan Srbin nije ni na jednoj funkciji. A Evropa ćuti. Mi jesmo za Evropsku uniju, ali naš prvi interes je Srbija. Naša koalicija SPS - Jedinstvena Srbija je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom zato što je to Front za Srbiju. Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi na bratskoj saradnji koju imamo svih ovih godina. Retkost je u Srbiji da imate političku partiju za partnera i brata. SPS je za ovih 30 godina pokazala da je državotvorna i nacionalno i socijalno odgovorna stranka - rekao je Dačić.

PALMA : U VOJVODINI SE VIŠE NE GOVORI O HIMNI I ZASTAVI NEGO O BOLJEM ZIVOTU

- U Vojvodini se danas VIŠE ne govori kao pre 8-9 godina o himni i zastavi. U Vojvodini se danas govori o boljem životu, o novim radnim mestima, o subvencijama za poljoprivredu, o investicijama, o vrtićima. Za to je zaslužna i naša koalicija SPS - Jedinstvena Srbija. Mi podržavamo ono što radi Srpska napredna stranka, ali veliki doprinos rezultatima je dala i naša koalicija. Jedinstvena Srbija i SPS se za 12 godina nismo posvađali, a deo smo vladajuće koalicije. Na narednim parlamentarnim izborima će koalicija SPS - Jedinstvena Srbija imati duplo više glasova nego na prošlim izborima - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: SPS
Dragan Marković Palma tokom svog govora

- Vi znate da grad Jagodina već 15 godina godišnje šalje 1200 osnovaca koji su završili 4. i 8. razred osnovne škole na besplatno letovanje u Crnu Goru. Više nećemo puniti budžet Mila Đukanovića i od ove godine i osnovci iz Jagodine će kao i oni koji završe srednju školu na more o trošku svog grada Jagodine u Grčku - izjavio je Marković, koji je u jednom trenutku pozvao realizazore programa u Srpskom narodnom pozorištu da upale svetla u sali.

- Upalite svetla, hoću ljude da gledam u oči kada im pričam. Nije ovo snimanje američkog filma - zatražio je Marković, što je i učinjeno.

Foto: SPS
Veliki broj ljudi prisustvovao je skupu

Potpredsednik SPS i predsednik Pokrajinskog odbora SPS za Vojvodinu Dušan Bajatović je kazao da su članovi SPS i Srbi, antifašisti i socijalisti.

- Mi stojimo postojano 30 godina i sve više ćemo trebati - rekao je Bajatović. Početku obeležavanje 30 godina SPS u Novom Sadu prisustovala su pored Dačića i Markovića i rukovodstva dve partije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading