Vučićevo pismo kineskom predsedniku povodom epidemije koronavirusa

Autor: Tanjug

Vesti

03.02.2020

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, u kome kaže da mi u Srbiji delimo tugu sa bratskim kineskim narodom zbog žrtava epidemije korona virusa i ističe spremnost Srbije da pomogne na bilo koji način.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Molim Vas da naše duboko saosećanje prenesete porodicama preminulih, a obolelima izraze ohrabrenja da se izbore sa ovom bolešću.

Dok delimo brigu zbog mogućih posledica bolesti i sa Vama strepimo nad svakim obolelim, u isto vreme sa divljenjem pratimo kako se odvažno suočavate sa ovim ''demonom'', kako Vi nazivate korona virus, uvereni da ćete, Vašom mudrom politikom, naći rešenja i pobediti ga - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da Kina, u ovim teškim trenucima, dok nezamislivom brzinom završava bolnice u gradu Vuhanu, pokazuje svoju snagu, koju crpi iz jedinstva rukovodstva i naroda. "To, u vremenima izazova, može samo zemlja sa snažnim i posvećenim liderom"


Dragi prijatelju, ukoliko Srbija, kao mala zemlja, ali veliki prijatelj Kine, može da pomogne na bilo koji način, mi smo spremni da, u okviru svojih mogućnosti, tu pomoć i uputimo.

Do skorog viđenja na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu, primite izraze mog dubokog uvažavanja", navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog kineskom predsedniku Si Ðinpingu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Mina

03.02.2020 17:45

Epidemija ove brojnosti je tuzni slucaj

Mara

03.02.2020 17:45

Velika tragedija

ivan87

03.02.2020 17:51

Srbija ce naravno uvek pomoci,jer smo mi uvek uz kinu....

ivan

03.02.2020 17:53

Ovo je velika tragedija,koja ce ako bude potrebno pomoci i Srbija da se to sto pre resi....