Raskrinkane laži SzS oko otpuštenih nastavnica: Nije bilo političkog pritska, nastavnica usred godine otišla u Grčku

Autor:

Vesti

01.02.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Prve osnovne škole u Užicu Danijel Radević izjavio je da su potpuna laž navodi dve bivše zaposlene u toj školi, Vesne Kovačević i Biljane Crnić, da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS.

RepublikaFoto: youtube.com/Grad Užice
Grad Užice

Radević je u saopštenju naveo da su Kovačević i Crnić iznele "najgnusniju laž" na konferenciji za novinare u sedištu užičkog ogranka Saveza za Srbiju.

Nastavnice Kovačević i Crnić ranije danas su na pres konferenciji iznele optužbe da su dobile otkaz jer nisu članice SNS, a predstavnica Narodne stranke Jovana Parlić, koja je zajedno sa njima izašla pred novinare, rekla je da je to klasičan "politički pritisak".

Direktor skole, međutim, u saopštenju navodi da je jedna od dve nastavnice prekršila radnu obavezu:

- Profesorka razredne nastave Vesna Kovačević je bez ikakvog opravdanja i dozvole otišla u more na Grčku - navodi se u saopštenju Radevića i dodaje da nije pokrenuo disciplinski postupak, iako je ona izjavila da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje.

On je dodao da nije pokrenuo postupak protiv zaposlene i zbog toga "da je ne bi pratio loš glas dok bude tražila nov posao".

Ceo kolektiv, naglašava Radević u saopštenju, znao je istinu, te se niko nije bunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Kovačević i Crnić nije produžen ugovor za ovu školsku godinu, a da je i Školski odbor potvrdio odluku direktora, nakon razmatranja žalbe Biljane Crnić.

Radević je kazao da čeka presude Prvog osnovnog suda u Beogradu na tužbe koje su Kovačević i Crnić podnele protiv škole, i da je spreman, ukoliko sud donese bilo kakvu presudu na štetu škole, da snosi moralne i materijalne posledice.

RepublikaFoto: youtube.com/ZooM Vesti Uzice
Krsto Janjušević

Član izvršnog odbora Srpske napredne stranke Krsto Janjušević, oglasio se danas povodom celokupnog slučaja. Obraćajući se narodnoj poslanici Mariniki Tepić, naveo je da je Vesna Kovačević neopravdano bila odsutna sa posla, boraveći u Grčkoj umesto da osmacima pomaže oko priprema za upis u srednje škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
vojkan

01.02.2020 17:27

Opet szs laže i manipuliše.Nastavnice neka odgovaraju za svoje postupke.Usred godine otišla na more.Neprofesionalizam.

Odgovori 10 0
MilijanaLakić

01.02.2020 18:01

Sramotno je da se nastavnice služe takvim lažima ali čim su pobegle kod opozicije da se pojave na tv i iznesu ovakve gluposti jasno je kom taboru pripadaju i da za svoje propuste u radu odmah okrive aktuelnu vlast

Odgovori 10 0
Zeljko85

01.02.2020 18:02

Žena iz ko zna kog razloga je otišla za Grčku, i sad put ima da joj predsedne zbog ljudi kao što su ovi iz SzS.

Pedja

01.02.2020 18:28

Otisla na more i zbog toga dobila otkaz a ovamo optuzuje SNS i vlast.Kakav bezobrazluk.

Odgovori 10 0