SELAKOVIĆ DIREKTNO: Brutalne laži Obradovića o Vučiću i Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2020

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković odbacio je večeras kao "najbrutalnije laži" tvrdnje lidera Dveri Boška Obradovića o odnosu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i crnogorske vlasti, kao i to da je podržao zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nikola Selaković

- Predsednik Vučić je na čelu Srbije koja mudro vodi politiku podrške i opstanka Srba u svim državama regiona, pa tako i u Crnoj Gori, a o tome svedoče i izjave lidera Srba u Crnoj Gori koji su govorili kolika je i kakva pomoć predsednika Vučića od kada je on na vlasti - rekao je Selaković za Tanjug.

Zbog toga je, ističe Selaković, jedna od najbrutalnijih laži ta da je predsednik Vučić podržao zakon koji ukida SPC u Crnoj Gori.

- Upravo u vreme predsednika Vučića su preduzimani najaktivniji međunarodni instrumenti da se zaštiti SPC i srpski narod. Jedna od takvih mera je i nastup pred Venecijanskom komisijom i sve što je ona unela u svoje mišljenje da zamera tekstu zakona i što je uspelo da prođe na njoj jeste zasluga predsednika Vučića i našeg pravnog tima pred Venecijanskom komisijom - ukazao je Selaković.

 

 

Ističe da su upravo oni skrenuli pažnju na to šta se takvim zakonom čini SPC i kakvi bi trebalo pravni mehanizmi zaštite u tom zakonu da postoje.

- To što je Venecijanska komisija unela u svoje mišljenje, to mišljenje je poznato i organima vlasti koji su taj zakon donosili. Kao što rekoh, ono što je rečeno danas je samo jedna od brutalnih laži na račun predsednika, što nimalo ni ne čudi, jer je izneta od onih čija se politika zasniva urpavo na lažima - zaključio je Selaković.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izneo je ranije danas tvrdnju da su predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Ðukanović najbliži politički i poslovni saradnici i da, kako još tvrdi, "zajedno rade na štetu interesa srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading