Radović: Opozicionari su izostavili da kažu da je u njihovo vreme vazduh bio još gori

Autor: Republika

Vesti

15.01.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović komentarisao je zlurade navode opozicije o zagađenosti vazduha.

RepublikaFoto: Tanjug
Filip Radović

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Oni koji se javljaju i pokušavaju da uberu jeftine političke poene na trenutnom stanju vazduha izostavili su da kažu da je u njihovo vreme vazduh bio još gori, a da decenijama do dolaska predsednika Vučića i nije bilo informacije o tome kakav je vazduh jer nije bilo merenja kvaliteta vazduha.

Nije bilo ni strateških ulaganja od nekoliko stotina miliona evra u Elektro-privredu Srbije kao najvećeg zagađivača, nije bilo ni pošumljavanja ni gašenja kotlarnica, kao ni električnih vozila u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Danas se u Beogradu gradi dva miliona kvadratnih metara stambenih objekata koji će biti izgrađeni na moderan način i energetski efikasni i samim tim proizvesti manje emisija. Srbija se menja na bolje, a neki ne žele to da vide kao što ne žele ni da vide da je trenutno zagađenje konsekvenca nepovoljnih meteroloških prilika koja vezuju zagađujuće materije i zato imamo ovakvu sitaciju koja neće trajati dugo. Ono što će trajati dugo, a to su ulaganja koja će dovesti Srbiju na nivo razvijenih evropskih zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vladan

15.01.2020 12:21

Opozicija što šta zaboravljakako je bilo u njihovo vreme. Pa da ih podsetimo, bilo je mnogo gore u svako segmentu života ! I zato sada su najmanje pozvani da prozbore ijednu za bilo šta !

Tijanan

15.01.2020 12:27

Oni,SzS i njima slicni realan problem koriste u svrhu kritikovanja pokusavajuci da uzburkaju javnost! Nisu oni kompetenti da bilo sta komentarisu!

Nk

15.01.2020 12:44

Svi znamo kako smo ziveli dok je opozicija bila na vlasti. Gusili smi se i gutali njihovu prljavu istinu

Pedja

15.01.2020 13:05

Oni uvek zaborave kljucne cinjenice, a u njihovo vreme je sve bilo duplo gore.