Tenkovima na Crnu Goru neću, a oni koji bi da ratuju, ratovali bi 24 časa! Vučić prokomentarisao odnose sa Đukanovićem

Autor: Tanjug

Vesti

12.01.2020

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u zvaničnoj poseti, ali je istakao da je uvek spreman da razgovara sa Milom Ðukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

RepublikaFoto: Republika
Aleksandar Vučić

- To govori o tome da su postojale stvari o kojima nismo saglasni - rekao je Vučić za tv Pink.

On je istakao i da je posao Ðukanovića, kao i njegov da rade i u interesu Srbije i Crne Gore, kao i da je uvek izbegavao da kaže težu reč.

Podseća da je Srbija uložila u Srpsku kuću 3,5 miliona evra, da je uložen novac u održavanje i rad srpskih nacionalnih instiucija, ali da se mora podržati integritet te zemlje.

Kaže i da je Ðukanoviću preneo šta misli o pravima srpskog naroda, da je on pošten, otvoren i iskren i da nije preterao.

- Žao mi je što se vladajuća partija naljutila, a video sam to po saopštenju DPS, ali moja uloga je da vodim računa o 28 odsto srpskog življa u Crnoj Gori", kaže Vučić.

On je predstavnike međunarodne zajednice upitao koja prava imaju Albanci sa 25 odsto u Severnoj Makedoniji, a koja Srbi u Crnoj Gori i zatražio racionalan odgovor na nesrazmeru u broju i pravima Srba i Albanaca u te dve države.

Kaže i da je zahvalan našem narodu što drzi glavu visoko pogidignutu.

Povodom primedbi dela društva da je manje aktivan od naroda, svestenika, navijača... odgovara da je on predsednik republike i da su njegove obaveze drugacije.

 

 

- Ja moram da vodim računa o interesima Srbije - poručuje.

Kaže i da ga jedni optužuju, jer nije "potegao sekiru" na Crnu Goru, a drugi - da je kriv za navodnu "agresiju", što mu prebacuju iz Apela 88.

- Tenkovima na Crnu Goru neću, vreme srpske neodgovrnosti je prošlo - kaže Vučić i dodaje da je vreme za dogovore, ali ne na uštrb Srbije.

- To je racionalno i odgovorno, oni koji bi da ratuju bi ratovali 24 sata, a posle u kafiće - napominje.

Ne veruje da će Crna Gora promeniti odluku o spornom zakonu o slobodi veroispovesti, ali smatra da je ovo probudilo srpski narod u Crnoj Gori.

- Ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji, RS, koliko osećaju nepravdu, jer sve što je dozvoljeno drugima, Srbima nije... Ja sam to rekao i međunarodnoj zajednici - rekao je i dodao da nismo u lakoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
BozaB

12.01.2020 21:31

Srbija vodi politiku mira i tolerancije.Tako cemo i nastaviti.

Odgovori 10 0
Zeljko85

12.01.2020 21:41

Tenkovi i rat nije rešenje, srpski i crnogorski narod je već pokazao jedinstvo protiv skandaloznog zakona koji Milo mora da ispita i povuče.

Svetlana

12.01.2020 21:44

Tužno je što iz međunarodne zajednice nema reakcije na zakon kojim se krše prava Srba u Crnoj Gori.

HadziSnezana

12.01.2020 23:36

Problemi u Ccrnoj Gori se moraju rešavati mirnim putem. Vučić će zaštiti interese srpskog naroda u CG poštujući državni status CG. Od svojih stavova neće odustati i zna da to neće biti lako ali spreman je da razgovara sa vlastima u CG i iznese svoj stav.