Čović o huškanju na rat: U čije ime priča ratoborna Edita Tahiri?

Autor:

Vesti

19.12.2019

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesli Klark i Madlen Olbrajt huškaju na rat da bi sprečili podelu Kosova. To rade kako bi zaštitili lične interese u milionskom biznisu koji su razvili unutar lažne države. U ovom svetlu, treba posmatrati i pretnje ratom Edite Tahiri, a Nebojša Čović za Srpski telegraf otkriva sa čime je ovo u direktnoj povezanosti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nebojša Čović

Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog centra i dobar poznavalac prilika na Kosmetu, u izjavi za Srpski telegraf najnovije pretnje dovodi u direktnu vezu sa NATO:

- Imajući u vidu da su oni pod kontrolom međunarodne zajednice ili NATO u ovom slučaju, da li to Edita priča u ime NATO, u svoje ili nečije drugo ime? Ima stara srpska poslovica: "Ko želi rat, rat mu bio u kući". Da li bi nam rat objavio NATO, Edita Tahiri ili kriminalno-terorističke skupine sa prostora KiM koje još nisu svesne da je jedan deo Republike Srbije pod okupacijom, i to uz pomoć NATO? I da li je ovakvo razmišljanje ratoborne Edite zasnovano na činjenici da nam je svima potreban mir u regionu ili je zasnovano na sakrivanju iza sile kakva je NATO?

Dačić: Nervozni i zbog optužnica

Razloge velike nervoze u Prištini srpski šef diplomatije Ivica Dačić vidi i u postupcima u Hagu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Sve što se ovih dana dešava u Prištini posledica je frustracije Albanaca zbog optužnica koje priprema Specijalno tužilaštvo za zločine terorističke OVK. Te optužnice će, prema nekim informacijama, biti objavljene pre praznika, a prema nekim posle - navodi Dačić i ističe da, kada god da budu, jasno je da to više nije prazna priča.

Otišla dalje i od Kurtija

Analitičar Dragomir Anđelković uzroke traži i u unutrašnjim zbivanjima u lažnoj državi:

RepublikaFoto: Public
 

- Jasno je da je na Kosovu situacija takva da su ponovo mogući izbori. Naprosto, albanski faktori koji su jedinstveni u mržnji prema Srbima nejedinstveni su u međusobnim odnosima. Ne mogu da formiraju stabilnu vlast, svi su protiv svih. U takvim okolnostima počinje trka u mržnji prema Srbima. Tahirijeva je otišla korak dalje. Toliko daleko da dotle nije otišao ni Kurti. Pomenula je rat, ali na to treba gledati kao na jeftini, agresivni marketinški trik albanskih političara koji se bore za dobijanje najnižih strasti svoje javnosti.

Srpska lista: Kfor mora da reaguje

Srpska lista je poručila da su zveckanje oružjem i prizivanje sukoba najopasnija opcija, te da bi na ovo morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini, ali i međunarodni predstavnici, posebno Kfor, Euleks, EU i UNMIK.

- Kao da u prethodnim decenijama nije bilo dovoljno sukoba, stradanja i patnje, Edita Tahiri poziva na sukobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Šofer

19.12.2019 10:38

Šta kaže Evropska unija na ratoborne izjave?