Mi im šaljemo pomoć, a oni ovako! Rama poručio Vučiću: Do kada ćete živeti u samoobmani u slučaju Račak

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2019

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama poslao je danas preko Tvitera poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću s pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, kao što je navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na Kosovu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Edi Rama i Aleksandar Vučić

Kako prenosi Kosovo onlajn, reagujući na izjavu predsednika Srbije da je slučaj Račak bio prevara kako bi se opravdalo NATO bombardovanje tadašnje SRJ, Rama se zapitao do kada će Srbija živeti u samoobmani i potkopavati sopstveni put ka budućnosti.

- Zašto je tako teško razumeti i do kad će Srbija živeti u samoobmani i u poricanju jasne stvarnosti Kosova. Do kada će duhovi prošlosti i dalje potkopavati put Srbije ka budućnosti - poručio je Rama srpskom predsedniku.

- Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model - napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Milica

08.12.2019 11:16

Mogu Albanci, kao i Rama da negiraju da je Račak bio prevara i povod za bombardovanje, ali nikada neće moći da utiču na Srbe koji će uvek govoriti istinu koju je uvideo i prihvatio čak i Haški tribunal.

Odgovori 11 0
Saša

08.12.2019 11:32

Takva je prosto albanska politika, zasnovana na lažima. Sebe prikazuju kao žrtvu, a o svojim zločinima ni reči. Zaboravili su brzo i pomoć što smo im poslali nakon zemljotresa.

Odgovori 11 0
Miki

08.12.2019 12:21

Klasican primer kako teroristi sebe predstavljaju kao zrtvu, a jos tako vracaju Srbiji, koja nesebicno salje pomoc posle zemljotresa u Albaniji.

Odgovori 11 0
Asja

08.12.2019 12:31

Bez obzira na zelju i trud predstavnika Srbije da se postigne dogovor i poboljsaju odnosi, predstavnici Albanije svojim ponasanjem onemogucavaju bilo koji napredak po tom pitanju.

Odgovori 10 0