Puca bojkot: SMS izlazi na izbore

Autor: Blic, Republika

Vesti

07.12.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina prisutnih delegata na danas održanom kongresu odlučila je da Strnka moderne Srbije učestvuje na predstojećim izborima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dosta je bilo - Saša Radulović
Tatjana Macura

Većinom glasova delegata na Kongresu Stranke moderne Srbije usvojena je preporuka Širem predsedništvu da donese odluku o izlasku na izbore.

Šire predsedništvo će o datoj preporuci odlučiti nakon završetka predizbornog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

- Održavanje demokratskih izbora je preduslov da Srbija ubrza evropske integracije i regionalno pomirenje. Zato pozivamo sve proevropske opozicione snage na zajedništvo kako bi pomogli Srbiji da izbori mesto među razvijenim zapadnim demokratijama kojima tradicionalno pripada - saopštila je Stranka moderne Srbije.

Podsećanja radi, Stranka moderne Srbije (SMS) formirana je krajem decembra 2018. godine nakon ujedinjena Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza. Tada je odlučeno da će trojno predsedništvo činiti Tatjana Macura, Nebojša Leković, te Aleksandar Stevanović. Inače, Macura i Stevanović bili su nekadašnji članovi pokreta "Dosta je Bilo", koju predvodi Saša Radulović, a koji su se razišli zbog vrednosnog i programskog razmimoilaženja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading