SJAJAN GEST: Monasi iz Dečana donirali pomoć posle zemljotresa u Albaniji

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

04.12.2019

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po blagoslovu Episkopa Raško-prizrenskog Teodosija i igumana Save, dečanski monasi protosinđel Andrej i jeromonah Petar posetili su juče pravoslavnu braću i sestre u Draču i Tirani koji su ovih dana u teškim okolnostima zbog nedavnih razarajućih zemljotresa, objavljeno je na sajtu manastira Dečani.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Pudelek (Marcin Szala)
Manastir Dečani

U jutarnjim časovima najpre su posetili Teološku akademiju i sirotište Sv. Vlasija i Manastir Sv. Mironosica blizu Drača, gde su ih srdačno i sa zahvalnošću primili Episkop Nikolaj i Igumanija Rahilja.

- Naši monasi su im uručili pomoć u novcu i namirnicama, jer se u prostorijama Manastira i Akademije svakodnevno hrani i boravi više od 200 ljudi i dece (i hrišćana i muslimana) koji su zbog zemljotresa ostali bez krova nad glavom. Naši monasi su preneli solidarnost pravoslavnih hrišćana Eparhije Raško-prizrenske. Inače dva dana nakon razornog zemljotresa poruku solidarnosti uputio je Njagova Svetost Patrijarh Srpski Irinej. Poruku solidarnosti uputio je i Episkop Raško-prizrenski Teodosije, koji je pokrenuo širu akciju pokretanja humanitarne pomoći, koja će, ako Bog da, uskoro biti upućena za narod Albanije - navodi se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading