Đurić reagovao na Suljinu provokaciju: Siguran sam da se Bošnjaci iz Srbije stide Ugljaninovog podilaženja Kurtiju

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2019

21:40

"Siguran sam da se naši sugrađani Bošnjaci stide Ugljaninovog podilaženja Kurtiju i da ne žele da ih on uvlači u bilo kakvu kombinatoriku u okviru projekta stvaranja tzv. velike Albanije", reakcija je Marka Đurića na izjave tokom susreta Ugljanina i Kurtija danas u Prištini.

Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

- Bošnjaci u Raškoj oblasti su lojalni građani Srbije i doživljavaju je kao svoju otadžbinu, tako da Sulejman Ugjanin danas nije sa Aljbinom Kurtijem razgovarao u njihovo ime - naveo je direktor Kancelarije za KiM u saopštenju koje je dostavljeno medijima.


On je ocenio da je "odlazak Ugljanina na poklonjenje Kurtiju je akt najdubljeg ljudskog i moralnog posrnuća jednog čoveka koji je od Srbije dobio sve, uključujući svojevremeno i ministarsku funkciju, tako da je on poslednji koji ima pravo da govori o navodnom obespravljivanju Bošnjaka u našoj zemlji".

 

 

- Istina, Ugljanin je bio diskriminisan od Srbije, ali pozitivno, jer sasvim mu je nezasluženo pripao ministarski resor i poslovi u vezi sa regionalnim razvojem, i na tom radnom mestu nije pokazao ništa osim nesposobnosti i nekompetencije - zaključio je Đurić.

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin informisao je danas lidera Pokreta Samoopređeljenje i kandidata za kosovskog premijera Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Komentari (5)

Loading
ija

21.11.2019 23:15

Albanci i bosnjaci to je nesto nespojivo!!!!

Marija

21.11.2019 23:20

Sta ocekuje Ugljanin od Kurtija samo zlo jer Ugljanin ni Bosnjacima nikad nista dobro nije ucinio ni uradio a sta ocekuje od Siptarskih zlocinaca.

Ana

22.11.2019 08:29

Ugljanin neka se stidi svog ponašanja.

Pedja

22.11.2019 08:55

Bosnjaci su cestiti ljudi,no u svakom klasju uima i kukolja.Tako je i sa Uglanom.