Špijunska afera stigla do britanskih medija: Evo šta Rojters piše o najvažnijoj temi u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska agencija Rojters prenela je vest o mogućoj špijunskoj aferi, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio istragu povodom video snimka na kome se vidi kako "ruski agent predaje novac srpskom bezbednjaku".

RepublikaFoto: youtube.com/Kdjuey Lskduf
Ruski agent i srpski bezbednjak

Agencija navodi i da je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Strefanović, koji boravi u Moskvu rekao da putuje u glavni grad Rusije kako bi razgovarao o bezbednosnim izazovima i saradnji u borbi protiv kriminala, ali kako navodi Rojters, nije rekao da li je taj put povezan sa video snimkom.

Rojters piše i da Rusija i Srbija, slovenske zemlje sa većinskim pravosalavnim stanovništvom, imaju jake političke, kulturne i ekonomeske veze, kao i da Moskva podržava Beograd u odbijanju da prizna nezavisnost Kosova.

Dalje agencija navodi i da srpska vojska koristi rusku tehnologiju, avione i tenkove, kao i da je Srbija nedavno dobila od Rusije protiv-avionski sistem Pancir, čime rizikuje sankcije SAD.

Britanska agfencija takođe navodi da je Srbija zavisna od ruske nafre i gasa, kao i da je najveća naftna kompanija Naftna industrija Srbije u većinskom vlasništvu ruskog Gasproma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading