NOVINAR MILOVAN JOVANOVIĆ O AFERI "ŠPIJUNIRANJE": Rusima ne odgovara sporazum Beograda i Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović smatra da Rusiji ne odgovora stabilna Srbija koja teži ulasku u EU i koja ima više nego dobru saradnju sa NATO zemljama.

RepublikaFoto: youtube.com/BN TV
Milovan Jovanović

- Moskvi nikako ne odgovara postizanje sporazuma sa kosovskim Albancima i realizacija projekta ''Mini Šengen''. Ruska agentura ce učiniti sve da do toga ne dođe - tvrdi Jovanović u izjavi za Tanjug povodom aktuelne "špijunske afere" u kojoj su kao akteri označeni ruski obaveštajac i srpski oficir.

Jovanović dodaje se ruska agresija protiv EU realizuje strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu, podrivanjem evropskih institucija i sistema vrednosti.

Prema njegovim rečima, Rusija je razvila impresivne instrumente za delovanje u inostranstvu, koristeći sva sredstva da se podriju demokratske institucije i transatlantski savezi.


Jovanović smatra da kampanje širenja dezinformacija i sajber napada kao i sve jače obaveštajne aktivnosti na Balkanu pogotovo u Srbiji, BiH, Makedoniji imaju za cilj da ovaj deo Evrope ostane nestabilan, posvađan i ekonomski slab.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

21.11.2019 01:24

Mogao je jos da dodaje da su nas Rusi bombardovali :) , da su nam otimali 15% teritorije i stvorili bazu na Kosmetu za svoje interese, takodje da su Rusi finansirali OVK i islamisticke kampove sirom Kosmeta, naravno, za sve su krivi Rusi, ali nikakvno SAD, koja je bombardovala RS, Srbiju i CG i pobila preko 2500 civila i naravno koja je vrsila vrsta genocida, jel svesno otrovanjem jedne zemlje, se smatra kao "genocidna" namera.