Bruka SPC! GRAND PARADA u crkvi

Autor:

Vesti

09.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grand parada i obnažena pevaljka u božjem hramu. Umesto da se pomole i zapale sveću, vernici SPC moći će 23. novembra, usred crkve, da prisustvuju "Pokladnom pikniku", pod pokroviteljstvom "Grand produkcije", a u glavnoj ulozi biće pevačica bujnog poprsja i dubokog dekoltea Danijela Dana Vučković, klavijaturista Jefta i gitarista Dača.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ/N.PANČIĆ/youtube.com/Oto Ekres
Vladika Irinej Dobrijević / Lepa Brena (okvir levo) / Saša Popović (okvir desno)

Šokirani vernici poslali su Srpskom telegrafu poster kojim se najavljuje hepening u pravoslavnoj crkvi Sveti Simeon Mirotočivi, jedinom hramu SPC u jugoistočnoj Floridi. A sve se dešava u eparhiji istočnoameričkoj, kojom upravlja episkop Irinej Dobrijević. On sa vladikama Maksimom, o kom se dosta pisalo u poslednje vreme, posebno nakon političkih izjava koje je davao, i Longinom praktično deli Ameriku na tri crkvene celine, mada sve što rade uglavnom rade zajedno. Irineju Dobrijeviću očigledno ne smeta što se od crkve pravi kupleraj.

Ovim povodom kontaktirali smo sa predstavnicima "Grand produkcije" (u kojoj Saša Popović i Lepa Brena imaju 49 odsto odela, ali je praktički vode), ali su oni poručili da ne daju izjave za naš list. Objašnjenje smo potražili i od čelnika pomenute crkve i eparhije kojom upravlja Irinej Dobrijević, međutim, do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Teolog Stojković: Bruka i sramota, blud i nemoral, ali nije kriva SPC, već pojedinci unutar nje

Kako piše u biografiji Danijele Dane Vučković, pevanjem je počela da se bavi sa 16 godina, kada je i snimila svoj singl prvenac "Neću ga, neću". Navodi se i da je dugo živela i radila u SAD, te da je dobitnica mnogih priznanja, od kojih izdvaja nagradu za treće mesto za pesmu "Slatki mangupe" na festivalu Moravski biseri 2012. Od 2014. stalni je član "Grand produkcije", za koju je izdala šest pesama.

Ni ona nam u petak nije odgovorila na pitanje da pojasni nastup u crkvi.

Teolog Miloš Stojković u izjavi za Srpski telegraf poručuje da je šokiran dešavanjima u Americi. - Bruka i sramota, blud i nemoral! Strašna je ova grandoizacija koja se dešava, promocija golotinje u crkvi, ali za to nije kriva SPC u celini, nego pojedinci u njoj koji iz ko zna kog razloga prave cirkus. I Marija Egipćanka, koja je bila bludnica, pokajala se i postala Hristova učenica, pa ako je to ovde slučaj, onda mogu i da pozdravim nastup. U suprotnom, zaprepašćen sam - zaključuje Stojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading