VUČIĆ: Pričao sam Trampu koliko Srbi žele da budemo prijatelji!

Autor: Tanjug

Vesti

21.09.2017

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp prihvatio Vučićev poziv da poseti Srbiju

- Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbiji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN, čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara.

On je objasnio da je imao priliku da malo duže od ostalih lidera provede u društvu Trampa i da je mogao da mu iznese razloge zašto treba da dodje u našu zemlju.

- Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom - istakao je Vučić.

O politici uopšte su, kaže, vrlo kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo.

Preneo je da je, poslednji put kada se s njim rukovao, Tramp potvrdio da je prihvatio poziv i da želi da dođe u Srbiju.

Sa Melanijom Tramp je, naveo je srpski predsednik, razgovaro na mešavini srpskog i slovenačkog, tako da su se "odlično razumeli", objasnio je.

- Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku - ukazao je Vučić i primetio da je bio lepo primljen na tom prijemu.

Preneo je i da mu je predsednik Tramp kazao da liči na nekog košarkaša NBA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading