EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Draža Mihailović je ubijen iza OVIH vrata!

Autor:

Vesti

25.10.2019

05:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf objavljuje ekskluzivne snimke mesta na kojem je četnički vođa u Drugom svetskom ratu Dragoljub Draža Mihailović 1946. godine zatočen, a ubrzo potom, 17. jula iste godine, i ubijen.

Foto: youtube.com/The Darco
Draža Mihailović

Prema informacijama iz strogo poverljivih dokumenata Državne bezbednosti koje naš list objavljuje nekoliko dana unazad, kao i mape, rukom iscrtane, na kojoj je tačno navedeno gde se nalazi generalov grob, vidi se da je Draža Mihailović držan na 30 metara od Doma garde na Topčideru u podzemnom skloništu, a interesantno je i da je Josip Broz Tito boravio u gornjem delu tih pećina, kako su prostorije tada imale neformalan naziv.

Na prvim fotografijama vidi se ulaz u pećine, gde se, između ostalog, održavalo i nepravično suđenje, dok se na drugim fotografijama precizno vidi mesto gde je Mihailović ubijen, a taj deo je i označen.

Foto: Privatna arhiva

Sagovornik koji nam je potvrdio sve ove informacije i čovek koji je snimio dokumentarni film o Draži Mihailoviću, književnik i istoričar Miloslav Samardžić, poručuje da je general ubijen brzo i preko noći, bez pravičnog suđenja, pre svega jer se Josip Broz Tito plašio reakcije naroda ako vide živog Dražu.

Foto: Privatna arhiva

- U ponoć 17. jula sekirom su iskasapili generala udarajući ga po grudima, a potom su mu odsekli i levu ruku. Na šatorskom krilu izneli su telo mrtvog Draže na gornju stranu dvorskog kompleksa i sahranili ga blizu crkve. Međutim, i pored toga, dugo se tvrdilo da je general streljan i sahranjen na Adi Ciganliji - kaže Samardžić.

Prema njegovim rečima, Komisija za istraživanje okolnosti pod kojima je Mihailović umro nikada nije završila posao iako joj je, osim Ade, kao moguće grobno mesto predočena još jedna lokacija - kompleks Belog dvora.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Mapa sa Dražinim grobom

- Iz više izvora mi je potvrđeno da je Draža Mihailović sahranjen na Topčideru, što se precizno vidi i na mapi - rekao nam je Samardžić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading