Bruka i sramota! Ovaj ministar plaća da pljuju Vučića!

Autor:

Vesti

19.10.2019

05:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je moguće samo u Srbiji: ministar u republičkoj vladi finansira tekstove u kojima se žestoko pljuju vladajuća stranka (SNS) i njen predsednik, ujedno i prvi čovek države, Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladan Vukosavljević

U ovoj priči, koja se graniči sa nadrealnom, glavni akter je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, čije je ministarstvo dalo pare nedeljniku NIN, za projekat "NIN dosije: Lažne vesti i govor mržnje na Internetu - pretnja slobodi i demokratiji". Ali, kako se ispostavilo, bar po tekstu u najnovijem broju ovog nedeljnika, najveća pretnja za slobodu i demokratiju su Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić.

U članku pod naslovom "Botovi i prabotovi" SNS se optužuje da organizuje mrežu botova da bi blatio političke protivnike, uništavao ljudima živote, veličao Vučića i slično (pogledajte okvir). Od ministra Vukosavljevića, nažalost, u petak nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li je normalno da državni organ finansira pljuvanje vlasti u državi. Iz Ministarstva kulture i informisanja stigao nam je sledeći dopis:

Ministarstvo finansiralo projekat NIN, u okviru kojeg je objavljen tekst sa najtežim optužbama na račun SNS i prvog čoveka Srbije

- Nedeljnik NIN dobio je na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija u 2019. godini sredstva u iznosu od 900.000 dinara za realizaciju projekta "NIN Dosije: Lažne vesti i govor mržnje na internetu - pretnja slobodi i demokratiji".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Matić

Marko Matić iz medijske mreže Antidot celu situaciju ocenjuje kao skandaloznu. - Zaista je skandalozno to što se odlukom Ministarstva kulture i informisanja novcem građana Srbije finansira proizvodnja lažnih vesti i medijskih manipulacija. S druge strane, ništa manje skandalozno nije ni to što ministarstvo dosad nije našlo za shodno da se ozbiljnije pozabavi borbom protiv ovih negativnih pojava. Mislim da je krajnje vreme da se postavi pitanje političke odgovornosti za ovakvo nedopustivo ponašanje i očigledno viđenje jednog državnog organa protivno politici Vlade i predsednika republike - navodi Matić.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Milenko Jovanov, funkcioner SNS, za Srpski telegraf kaže da ovo ministru nije prvi put: - Meni nije normalno, ministru izgleda jeste, a ovo mu nije prvi put. Očigledno da od svega što podrazumeva kulturu i informisanje u ovoj zemlji njegovu pažnju nekako najviše zadobijaju oni koji najodvratnije pljuju po Vučiću i stranci koja ga je predložila na mesto ministra. Ne znam da li to radi slučajno ili svesno plaća da se o njemu ćuti, a da se pljuje po Vučiću i SNS. Ukoliko je ovo drugo slučaj, onda je to beskrajno pokvareno i podlo - konstatuje Jovanov.

Za ovo je platio Vukosavljević

Foto: Srpski telegraf

(neki od citata iz teksta u NIN)

* Za poslednjih nekoliko godina oni su svoj suštinski posao već obavili, ogadili su svaki razgovor u javnom prostoru i ukinuli dijalog na svim nivoima. Naravno, usput su veličali partiju na vlasti i uzdizali šefa te partije na pijedestal.

* Sećam se nekih botova iz vremena kada je Tadić bio predsednik. Tada sam bio urednik portala Novog magazina i, čim bismo objavili kritični tekst o Đilasu, počeli bi napadi. Ali u to vreme nije se koristio ovakav rečnik

* Ovo što sada imamo na delu ne ostavlja nikakvu sumnju da li se radi o entuzijastima koji veruju u SNS ili o plaćenim botovima. Još 2014. procurila je prezentacija iz koje se vidi da je SNS zaposlio 500 članova 80 lokalnih partijskih odbora sa zadatkom da kritikuju oponente i hvale Vladu

* Nagrada za dobro obavljen posao svakako nisu sendviči, kako se to pretpostavlja, već državna plata

* SNS ima 3.456 botova zaduženih da revnosno ostavljaju komentare na portalima, sajtovima, FB stranicama

* Uglavnom su članovi internet tima zaposleni u javnom sektoru i možete da zamislite koja tu posledica može da bude. Prestanak radnog odnosa ili šta već

* Primarni cilj SNS u ovom trenutku je da oponira tuđim mišljenjima i da diskvalifikuje protivnike, potrebni su im botovski mediji sa zadatkom da uništavaju reputaciju ljudi

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading