Simić: Upad ROSU institucionalno nasilje prema Srbima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.10.2019

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je upad ROSU na sever KiM "klasična demonstracija sile i zastrašivanje nevinih ljudi u severnom delu Kosovske Mitrovice".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Igor Simić

- Slati više od 100 naoružanih specijalaca za hapšenje dva čoveka samo govori u prilog činjenici da smo juče pretrpeli institucionalno nasilje prema Srbima na KiM - rekao je Simić za TV Pink.

On je podsetio da je sličan scenario viđen i prošle godine kada takozvano Kosovo nije uspelo da postane član Interpola 21. novembra 2018. godine, te da su dva dana kasnije specijalne jedinice pod punom ratnom opremom bile na ulicama Kosovske Mitrovice.

Tada su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić a, kako kaže, pokušali su da "eliminišu potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića".


Navodi da je Priština opet u Čileu doživela "fijasko" i da albanska javnost umesto da diskutuje o neuspehu njihovih političkih predstavnika, dobili su drugu temu, a to je upad na sever KiM.

- Upad je praćen medijskim ekipama i izveštavanjem koje je jednonacionalno. To je nastavak matrice da se Srbi na severu kriminalizuju. Nažalost u tome učestvuju i opozicioni lideri u Beogradu dajući alibi albanskim liderima da maltretiraju Srbe na KiM - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Jana

17.10.2019 07:59

Strasno je sve ono sto nas narod na KiM dozivljava..

Helena

17.10.2019 08:03

Ne biraju sredstva da bi vrsili pritisak na Srbe.

DANKA

17.10.2019 08:08

NASILNI DIVLJACI KOSOVSKI ALBANCI, E PA OVO IM NECE PROCI VISE TAKO IZIVLJAVANJE NAD SRBIMA

Mirjana

17.10.2019 08:09

Nasilje i provokacija koje slede posle svakog poraza koji dozive od Srbije.