Slučaj zatrovane koverte: Tači umešao svoje prste!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.10.2019

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je danas nadležne prištinske institucije da, kako je kazao, profesionalno istraže slučaj o navodno zatrovanim kovertama sa glasačkim listićima iz centralne Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je, prenosi prištinski portal "Ljajmi", tražio i da se preduzmu "svi potrebni koraci da bi se otklonila sumnja da su kovertama otrovani članovi CIK-a".

Inače, na navodno zatrovane koverte reagovali su samo Albanci u CIK-u.

Tači je to saopštio nakon sastanka sa predsednicom CIK Valdete Daka, glavnim tužiocem Aleksandrom Ljumezijem i direktorom kosovske tajne službe (KIA) Špendom Makhunijem, koji su ga upoznali sa rezultatima istrage o navodno zatrovanim kovertama sa glasačkim listićima iz centralne Srbije.

Predstavnici prištinskih institucija saopštili su da se očekuje završetak ispitivanja uzoraka koverti uzetih u Centru za brojanje glasova CIK-a. Prema njihovom saopštenju, rezultati će biti objavljeni zajedno sa mišljenjem međunarodnih stručnjaka.

Predstavnici Srpske liste saopštili su da je reč o manipulacijama glasačkim listićima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading