Kurti će ipak izvisiti: SAD žele vladu Tačija i Mustafe?!

Autor: Tanjug

Vesti

07.10.2019

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda Aljbina Kurtija iz Samoopredeljenja na izborima održanim na KiM u nedelju mogla bi da se ispostavi kao pirova, jer Vašington iznenada u igru ubacuje koaliciju Hašima Tačija i Ise Mustafe za formiranje buduće vlade u Prištini, pišu "Večernje novosti".

Tači i Mustafa

Prema informacijama lista, udruživanje Tačija i Mustafe jedna je od tri moguće postizborne kombinacije za sastavljanje nove vlasti, a ukoliko prevagne taj scenario Tači i Mustafa će morati da "zakucaju na vrata Srpske liste" čijih će im 10 mandata biti potrebno da formiraju vladu.

"Novosti" navode i da će Srpska lista biti nezaobilazan faktor u donošenju odluka, budući da je u 22 opštine ostvarila ubedljivu pobedu.


Dodaje se i da će Srpska lista, ko god da im ponudi fortmiranje koalicije, imati tri čvrsta uslova - ukidanje taksi na srpsku robu, da se otkoči formiranje ZSO i da se poboljša položaj srpske zajednice u pokrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading