(VIDEO) O GOVORU SRPSKOG PREDSEDNIKA BRUJE MEDIJI U TIRANI: Pogledajte kako Vučić prevodi albanski dokument na srpski

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2019

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako čita dokument Centralne izborne komisije Kosova i Metohije na albanskom jeziku postao je viralan na društvenim mrežama i albanskim medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Većina medija na albanskom jeziku izvestila je o tom događaju još tokom konferencije za štampu predsednika Srbije i predstavnika Srpske liste, a onda su usledili i komentari na društvenim mrežama

- Vučić je iznenadio sve, čitao je na albanskom i šalio se sa albanskim novinarom tokom konferencije za štampu - piše list Tema, jedan od glavnih listova u Tirani.

Albanski portal "Sot" piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija I da se širi najvećom brzinom.

Događaj je privukao ogromnu pažnju i na albanskim medijima na Kosovu i Metohiji.

 

 

- Predsednik Srbije je juce procitao dokumenta na albanskom i onda se okrenuo ka novinaru Tv Klan/Abc News iz Tirane i pitao ga ''je l'' u redu Seferi?'', a onda je pohvalio novinara kako priča srpski, pa naveo da I on moze da nauci po nešto albanski, ali da ipak nije pametan kao kandidati Nenad Rašić i Rada Trajković - piše kosovski portal "Frontonline".

Mnogi su komentarisali način čitanja predsednika Srbije i to koliko tačno čita.

To je pokrenulo raspravu i u medijima i na društvenim mrežama o srpsko-albanskim odnosima i da li je pomirenje moguće, a u jednom od komentara se primećuje da predsednik Vučić razume da se mržnjom ne može ići napred, mada uz napomenu - "u poslednje vreme".

Predsednik Srbije je u petak, na konferenciji za novinare, pročitao zaglavlje dokumenta CIK-a I našalio se sa dopisnikom TV Klan iz Albanije. Taj deo snimka možete da vidite posle 3:25 minuta na video klipu ispod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Darko

05.10.2019 15:51

Do pomirenja naroda mora doći jednoga dana. Ovaj gaf Vučića je maestralan.

Gospodja Ministarka

05.10.2019 15:51

Koliko jezika znas, toliko i vredis, poliglota covek.

Hedona

05.10.2019 15:55

Naravno da je moguće pomerinje i to je najvažnije da se zna a Srbi i Albanci mogu da se pomire između sebe, i da bi trebali da glasaju za SL jedinu opciju koja može doneti ekonomski prosperitet za KiM, nova radna mesta i budućnost. SL treba da pobedi na ovim izborima.

Predrag

05.10.2019 16:33

Pa šta je tu neobično što zna Albanski? Bilo bi neobično da nezna.