Premijerka o Vučićevom sastanku sa Merkelovom: Nadam se da će Nemačka uvažiti argumente Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

23.09.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nadam se da će Angela Merkel uvažiti stavove i argumente Srbije u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije", izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, povodom predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom, danas u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je rekla da očekuje da se nastave ozbiljni razgovori i da se razgovara o konkretnim temama koje se tiču, ne samo Srbije, već Zapadnog Balkana, ističući da Vučić i Merkel imaju iskren i otvoren odnos.

- Što se tiče konkretnih pomaka, oni će zavisiti od izbora na KiM 6. oktobra, odnosno ko će biti vlast u privremenim prištinskim institucijama, da li će skupljati političke poene ili će biti ozbiljni i spremni za saradnju i regionalnu stabilnost - rekla je ona, dgovarajući na pitanja novinara u Privrednoj komori Srbije.

Upitana o Briselskom sporazumu, Brnabić je istakla da je Srbija kredibilan partner, a da Priština nije ispunila deo obaveza koje se nalaze u njemu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mia

23.09.2019 19:06

Srbija je dosada ispunjavala sve svoje obaveza, dok Pristina je bila nezainteresovana. Valjda se i to gleda!

Mario

23.09.2019 19:41

Imaju oni njihove planove i zahteve...

cudna suma

24.09.2019 04:57

Nemacka polako menja stavove sto se tice kosova a to nam ide naruku.