VUČIĆ O INCIDENTU U MITROVICI: Dečak je namamljivan od strane Albanaca

Autor: Republika

Vesti

01.09.2019

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u specijalnoj emisiji "Hit tvit" na TV Pink. Na samom početku razgovora koji možete uživo pratiti na Republika.rs, predsednik je prokomentarisao incident u Kosovskoj Mitrovici kada je ranjen srpski dečak.

RepublikaFoto: Republika
Vučić u stidiju TV Pink

- To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je ocenio da postoji fascinacija severnom Mitrovicom od strane Albanaca.

- To je devet kvadratnih kilometara, kao da je devet miliona kilometara, čitava borba im je stala u borbu za severnu MItrovicu, Zvečan - rekao je Vučić.

 

 

 


On je istakao da je srpski narod tvrd i snažan, iako je teško opstati i u Gračanici, kosovskom Pomoravlju, Metohiji...

Govoreći o napadu, Vučić je rekao da saznaje, što će se, kako navodi, videti i na snimcima, da je dečak namamljen od strane veće grupe Albanaca, ali je istakao da će se sačekati rezultati istrage.

Vučić je rekao da je ranije večeras razgovarao sa direktorom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milanom Ivanovićem, koji mu je preneo da je dečak Danilo Bojković operisan i da su lekari optimistični i očekuju oporavak.

On je, kako je rekao Vučić, imao ubod u slabinu, pogođena su mu i rebra i arterija, a operacija je bila komlikovana.

- Lekari su optimistični i očekuju oporavak - rekao je Vučić.
 

Palmer će sprovoditi politiku SAD snažno, čak brutalno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će Metju Palmer, imenovan za specijalnog izaslanika SAD za Balkan, sprovoditi politku SAD - snažno, ponekad čak i brutalno i da su priče da će nama biti naklonjeniji, jer je "srpski zet" smešne.

U emisiji "Hit tvit" TV Pink, na pitanje da li se može očekivati da zahvaljujući njegovom angažmanu incidenti, kao večerašnji, kada su u Kosovskoj Mitrovici Albanci napali srpskog dečaka, budu ređi, Vučić kaže:

- Palmer je odgovoran, ozbiljan i marljiv čovek. Smešno mi je to kada kažu da je srpski zet, pa će nama biti naklonjeniji, smešno i budalasto. On će sprovoditi politiku SAD snažno, ponekad i brutalno i nama ne predstoje nikakvi laki zadaci. A da li je sposoban i da li je odgovoran - svakako da jeste - rekao je predsednik.

Dodao je da ne očekuje lako vreme za Srbiju.

Kako kaže, Albanci se u svojoj borbi za glasove, kao i drugi na prostorima bivše Jugoslavije, upinju da dokažu antisrpski pristup i anti-Beograd stav.

- To im je jedina politika koju imaju, i u takvoj atmosferi ovakvi incidenti su više nego mogući - rekao je on.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Hedona

01.09.2019 19:53

Aleksandar Vučić će zaista raditi na ujedinjenju dva naroda Albanaca i Srba. KiM treba da bude u sastavu Srbije.

Daca

01.09.2019 20:43

Nadamo se da ce narod na KIM ziveti mirno..

MAJA

01.09.2019 20:54

Ovo je jako podlo od strane albanaca ostavite decu na miru sta su vam ona kriva

Tina

01.09.2019 21:32

Presli su i na decu, ovo prevazilazi svaku granicu!