Stefanović s ambasadorom Venecuele o prijemu Kosova u Interpol

Autor:

Vesti

28.08.2019

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Bolivarske Republike Venecuele Dimasom Hesus Alvarenga Guerom o zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Stefanović je upoznao ambasadora sa policijskim, pravnim i političkim argumentima Republike Srbije protiv ovog zahteva i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke o neprijemu takozvanog Kosova.  

Ministar je istakao da je jasno da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u članstvo Interpola imao dalekosežne posledice i da bi, između ostalog,  nesumnjivo doveo i do zloupotrebe baza ove međunarodne policijske organizacije, stvarajući mogućnosti da poverljivi podaci dospeju u ruke kriminalaca i terorista.  

Foto: MUP Srbije

Ambasador Guera zahvalio se Srbiji na dugogodišnjem prijateljstvu i istakao da Venecuela poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije. 

Foto: MUP Srbije

Stefanović i Guera su razgovarali i o nastavku saradnje policija dveju zemalja u borbi protiv svih vidova kriminala i mogućnostima njenog unapređenja.  

Foto: MUP Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Natasa

28.08.2019 12:15

Kosovo je Srbija!

Maja

28.08.2019 12:26

Kososvo nikako ne sme biti primljeno u Interpol.

Bojan

28.08.2019 12:34

Trenutno je 15 zemalja povuklo priznanje nezavisnog Kosova, tako da će i broj zemalja koje ne prihvataju da lažna i samoproklamovana država Kosovo ne bude član Interpola biti veći.

Mita

28.08.2019 12:53

Nastavlja se briga o tome da samoproglaseno KiM ne bude deo Interpola.