Deo opozicije i NVO ćuti o napadima u Hrvatskoj: Albanski burek draži od srpske kafe

Autor:

Vesti

27.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sladak im albanski burek u Borči, ali im je gorka srpska kafa u Kninu. Srbe mogu da gaze, biju, seku mačetama i ništa, a ovde će da skoče kad neko ko nije Srbin samo verbalno bude napadnut i da optuže državu da je kriva za to.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Mon Đuraj ispao žrtva

Ovaj komentar sa društvenih mreža, ispod Tviter objave gej-aktiviste Predraga Azdejkovića, možda najbolje opisuje licemerje dela srpske opozicije i najisturenijeg dela takozvanog nevladinog sektora, baš kao i njihovih kolega u Hrvatskoj. A evo šta je napisao Azdejković:

"Nego, kad će da pojure hrvatski političari i aktivisti za ljudska prava u srpski kafić kod Knina na piće, kao što su naši pojurili u Borču na burek u albansku pekaru?".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predrag Azdejković

DVOGLAVI ORAO

Podsetimo, kada je pre nekoliko meseci na društvenim mrežama protutnjala slika Mona Đuraja, vlasnika pekare u Borči, inače Albanca, kako rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol "velike Albanije", pa se ispred njegove pekare "Roma" okupila grupa desničara da protestuje, odmah je organizovan kontraprotest solidarnosti sa Đurajem, nazvan "Na burek u Borču". Tada su ovim beogradskim naseljem, između ostalih, defilovali predstavnici opozicije Sergej Trifunović, Borko Stefanović, Bojan Pajtić, Marinika Tepić... Pre nekoliko dana u Kninu se dogodio neuporedivo teži incident kada su Srbe u kafićima napali fantomkama maskirani Hrvati i prebili ih tako da je čak i jedno dete završilo sa osam šavova na glavi. A od borčanskih opozicionih i NVO "junaka" ni traga ni glasa...

Predrag Azdejković za naš list pojašnjava da ga je najviše iznervirao pokušaj stavljanja jednakosti između protesta u Borči i brutalnog prepada u Kninu:

- Meni je to neprihvatljivo jer bi to značilo da upoređujemo to što je muž prebio ženu i što se muž posvađao sa ženom. Ovo je dokaz da ovde autošovinizam i te kako postoji. Desi se napad na Srbe u Hrvatskoj, mi odmah to sve zaboravljamo i kažemo: "Srbija"! To se ne radi jer se time umanjuju i žrtva i nasilje. Naročito što hrvatska policija kaže da to nije mržnja, a i te kako je zasnovano na mržnji.

Sada ćute, a bili su glasni u Borči

RepublikaFoto: twitter.com/INFOSRB2

Marinika Tepić

RepublikaFoto: e-stock/A. BAČLIJA

Sergej Trifunović

 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Borko Stefanović

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Bojan Pajtić

 

NISU ALTERNATIVA

Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović poručuje da ne bi voleo da deluje da su svi u opoziciji loši momci.

- Međutim, svako ko je Vučićev neprijatelj nužno je njihov prijatelj, nezavisno od toga da li je Vučićev neprijatelj ujedno i neprijatelj Srbije. Ako Jovo Bakić i Đilasova klika nisu osudili napad na Srbe u Kninu, onda je to pokazatelj da oni nisu alternativa aktuelnoj vlasti i ne žele da se osećaju neugodno kad odu u Hrvatsku na more - navodi Jugović.

Niko od opozicionara koji su svojevremeno u Borči učestvovali na skupu solidarnosti sa albanskim pekarom juče nije odgovarao na naše pozive (osim Borka Stefanovića, koji nam je rekao da ne daje izjave za naš list), tako da je pokušaj da saznamo zašto je izostala njihova osuda napada u Kninu ostao bezuspešan. Nismo uspeli da ih pitamo ni zašto nisu organizovali kafu solidarnosti s čovekom kojem su ustaše s fantomkama demolirale kafić.

Novi napad: Tukli čoveka i vikali mu "srpsko kopile"

Još jedan napad na Srbe. U subotu uveče, u Valbandonu, u istarskoj opštini Fažana, prijavljen je novi slučaj, koji bi, uz prekršajni nalog za narušavanje javnog reda i mira, mogao završiti i s prijavom za nasilje na nacionalnoj osnovi. Gosti jednog restorana parkirali su se ispred kuće penzionisanog para Janje Marojević i Nikole Tepčića, na šta je reagovala Janja. Potom je, kako ona kaže, vlasnik restorana sa ženom i bratom upao u njihovu garažu i prebio njenog supruga Nikolu.

- Moj muž je sedeo za stolom, oni su upali unutra i počeli da viču: "Kopile srpsko, ovde si došao", a njegova žena je govorila: "Majku vam srpsku" - ispričala je Janja.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading