Gledao sam kako Haradinaj ubija srpskog policajca! Jezivo svedočenje prvog komšije šiptarskog teroriste

Autor: Novosti, Republika

Vesti

26.08.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi komšija ratnog zločinca Ramuša Haradinaja, Ram Jolaj, izjavio je da je lično video kako Haradinaj likvidira srpskog policajca zbog čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on morao da pobegne sa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ramuš Haradinaj (desno)

Posle zločina terorističke OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću Miodrag Otović je sa još jednim kolegom došao da uhapsi Haradinaja, koji je izleteo iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića.

Jolaj u izjavi za medije navodi da su on i njegova porodica sve videli i da je zbog toga počeo njihov progon. - Video sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobegao - rekao je Jolaj.

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspio da pobegne. - Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao veri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro dece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet, nikad nisam smeo da se vratim - rekao je Jolaj.

On je još pre 15 godina ispričao svoju priču reporteru medija u Beranama, a zatim i svedočio i u Haškom tribunalu. Bio je jedan od retkih svedoka koji je posredstvom video-linka, pre 12 godina, izneo konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja.

Ostali svedoci su pobijeni

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gde su prošle godine u masovnoj grobnici "Bunker" pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba.

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice - Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe.

U toku su analize ostalih posmrtnih ostataka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading