Ovo je već otvoreni rat u opoziciji! Sergej zvao Makalistera; Vukov čovek: Prevara, pa taj radi za Vučića

Autor:

Vesti

26.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema stvari oko kojih opozicionari ne mogu zaratiti. Ovog puta sukob je izazvalo otvoreno pismo Sergeja Trifunovića, koji je, očigledno pokušavajući da preuzme lidersku poziciju od Dragana Đilasa među Vučićevim protivnicima, napisao otvoreno pismo i pozvao Evropsku uniju da organizuje dijalog vlasti i opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Sergej Trifunović

Trifunović je poziv i konkretizovao, predlažući predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Makalisteru (danas dolazi u Beograd) da organizuje dijalog srpske vlasti, opozicije, predstavnika medija i civilnog društva.

Magični cenzus

Kako je ocenio lider PSG, dosadašnji razgovori nisu doneli rezultate, pa bi Makalister trebalo da organizuje razgovore "u kojima bi se došlo do dogovora o realnom okviru u kom bi se u Srbiji održali izbori 2020. godine".

Ne treba biti mnogo vidovit, pa zaključiti da je Trifunović u stvari "pucao" u Dragana Đilasa, sa čijom se idejom o bojkotu inače sprdao pre nekoliko dana na Tviteru jer je ovaj poručio da ne pristaje ni na kakav dijalog s vlašću.

Na uzvratni udarac, doduše iz tabora Vuka Jeremića, čija je Narodna stranka prva proglasila bojkot izbora, nije trebalo dugo čekati... Jedan od Jeremićevih najbližih saradnika advokat Vladimir Gajić odmah je opleo po lideru PSG.

- Pa to da mi pomognemo Vučiću da on nas prevari? Pa to neće proći... Taj plan broj dva. Radna grupa premijerke Brnabić, vlast i opozicija, ispunjavanje želja uz garancije međunarodnih faktora koji su za Vučića - prokomentarisao je Gajić ispod objave pisma Trifunovića.

Foto: twitter.com/printscreen

 

Nije se tu zaustavio, već je na Tviteru napisao još jedan komentar ovim povodom:

Foto: twitter.com/printscreen

- Da se kladimo da će pismo PSG biti prihvaćeno kao odlična ideja? Dajem odnos 1:10.

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić za Srpski telegraf kaže da uopšte nije iznenađen novom svađom unutar opozicije.

- Jasno je da je liderska uloga u opoziciji od početka bila namenjena Đilasu, dok Jeremić pretenduje da bude predsednik. Bez obzira na sve njegove anomalije, Trifunović je svestan da s njima nema šansu i pokušava da je traži na drugoj strani, na zapadu, ali mislim da je čak i sa takvom vrstom podrške daleko od cenzusa. Zato sada sledi raštrkavanje unutar opozicije i rasejavanje glasova - kaže Jeremić.

Misle na sebe

Marko Matić iz medijske mreže Antidot kaže da je jasno da većina opozicionih lidera vodi računa isključivo o svojim interesima, dok su im interesi države i građana na poslednjem mestu.

- Tako Trifunović traži šansu da preotme glasače Đilasu i njegovoj koaliciji, dok su lideri Saveza za Srbiju svesni će u slučaju njihovog bojkota izbora Trifunović najviše profitirati. Upravo je zbog toga za opoziciju od životne važnosti ili da svi idu u bojkot ili on neće imati nikakvog smisla, a po svemu sudeći, jedinstvenog stava neće biti - istakao je Matić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Bata Kole

26.08.2019 07:11

Dokle opozicija misli da prikriva svoj neuspeh.

Danko

26.08.2019 07:19

Nista cudno od opozicije, raspada se kao i nekoliko puta pre toga.

Mira

26.08.2019 07:26

Opozicija je jedna neorganizovana grupa.Prave cirkus i to je njihov manir.

Milan

26.08.2019 07:33

Raskol među opozicijom je očigledan - mrze se iz dna duše!