(VIDEO) Poslednji snimak Slobodana Miloševića pred izručenje Hagu: Srbe je samo tiho pitao da li znaju koji je praznik

Autor: Informer, Republika

Vesti

23.08.2019

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Stefan Cvetković na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak u kome se vidi nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, navodno, pre samog transfera iz Tuzle (BiH) u Hag 2001. godine

Foto: facebook.com/Stefan Cvetkovic
Slobodan Milošević neposredno pred izručenje Hagu

Na snimku se vidi Milošević kako ulazi u jednu prostoriju, pretpostavlja se, u američkoj vojnoj bazi u kampu "Eagle" u Bosni i Hercegovini, u pratnji jednog lica u vojnoj uniformi. Posle ulaska Milošević je u društvu policajca sa kojim mirno razgovara.

U jednom trenutku on ustaje i sa policajcem stoji nasparam nepoznate osobe, a onda na kratko seda, pa nastavlja da hoda po prostoriji. Sa Miloševićem i policajcem nalazi se još jedna uniformisana osoba.

Na snimku se vidi i kako Milošević razgovara i sa drugim osobama koje su sa njim u prostoriji, pa u jednom trenutku uzima i cigaretu. Nakon toga na snimku se vide ukupno tri uniformisana lica i policajac sa početka videa.

Prema podacima dostupnim srpskoj javnosti, oko 19 časova, 28. juna 2001. godine započelo je Miloševićevo privođenje u Hag.

On je stigao u beogradsko naselje Banjica, praćen samo jednim mercedesom, gde su ga čekala tri helikoptera i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Nakon što su mu pročitana prava, i to na insistiranje Kuritsa, Milošević se uputio ka helikopteru, a onda zastao i izgovorio čuvenu rečenicu:

- Znate li da je danas Vidovdan, Srbi?

Put iz beogradskog naselja Banjica, vodio je u Bosnu, odnosno Tuzlu. U Tuzli, u kampu "Eagle" ga je sačekao poručnik Endi Milani, narednik "Delta force" odreda.

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je, navodno, sa njim razgovarao o tome kako je najbolje namestiti kameru, koji kadar i kako se koristi zum i bio sasvim miran.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

23.08.2019 14:20

Svaka cast Slobodanu Milosevicu i neka mu je vecna slava drzao se dostojanstveno hrabro i nine kukao kao sto su ovi u Beogradu odma po transveru pobegli na neka ostrva.Svako mu cast sa andjelima bio.