Iz KRIK-a i dalje MUK! Još uvek ćute zašto traže JMBG dece funkcionera

Autor:

Vesti

21.08.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije Krik se već treći dan ne oglašava povodom nezakonitog raspolaganja matičnim brojevima dece visokih državnih funkcionera.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Stevan Dojčinović

Krik ćuti o načinu dolaska do takvih podataka pod izgovorom istraživačkog novinarstva, tako da je još uvek nepoznato kako su dobili informacije o maloletnoj deci najviših državnih funkcionera, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog.

Advokat Svetozar Vujačić za Srpski telegraf kaže da je reč o ozbiljnom krivičnom delu zbog kog bi tužilaštvo moralo da reaguje.

- Zaštićeni su podaci punoletnih lica, a o maloletnim i da ne govorim. U pitanju je ozbiljno krivično delo jer su na neovlašćen način došli do podataka kojima se ugrožava bezbednost dece. Na tužilaštvu je da reaguje po službenoj dužnosti i pokrene postupak, ali sumnjam u to jer se nije reagovalo ni zbog težih stvari - poručuje Vujačić.

Urednik Krika Stevan Dojčinović retvitovao je poruku Jugoslava Ćosića u kojoj Srpski telegraf naziva medijskim kriminalcima, čime je stao na stranu onih medija koji bi da se obračunaju sa novinama koje objektivno izveštavaju o aktuelnim događajima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Miroslav

21.08.2019 07:40

Vreme je da KRIK nauči da Zakon mora da se poštuje i da važi i za njih. Tužilaštvo neka pokrene istragu i sve po Zakonu da se sprovede i ispita.

Mija

21.08.2019 08:11

Stvarno nedopustivo, tužilaštvo treba da reaguje zbog ovoga.

Bojana

21.08.2019 08:25

Sramno sa njihove strane...

Bojan

21.08.2019 08:38

U ovom slučaju bi moralo brzo i hitno da se reaguje! Tužilaštvo mora pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti za ovaku zloupotrebu i ongo ko je tražio i onih koji su podatke davali...