Đukanović oštro Bošku Obradoviću: Sediš rame uz rame sa onima za koje si govorio da su najveći kriminalci

Autor: Republika

Vesti

07.08.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik u Skupštini Srbije i visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović oštro je reagovo u otvorenom pismu putem društvene mreže Fejsbuk na licemernu i orkestriranu kampanju protiv njega i ostalih članova njegove stranke od strane Boška Obradovića.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

Prenosimo vam u celosti tekst Vladimira Đukanovića: 

Odgovor Bošku Obradoviću

Uvaženi Bole, na početku želim da izrazim zadovoljstvo što si me stavio u isti rang sa Putinom. Takvu čast od tebe nisam očekivao, ali s obzirom da si i njemu piskarao, a i ja se zovem Vladimir, jasno je da si do sada pored velikog Vladimira u Moskvi pisao još samo meni malom Vladimiru, ne toliko bitnom, no ti me podiže u nebesa. Hvala ti na tome.

Znam inače koliko očajnički želiš da dođeš do novog ruskog ambasadora i da svako malo zahtevaš prijem, ali ti nešto ne ide. Valjda znaju da iz američke ambasade ne izbijaš, no to nije tema. Eto, ja ti od srca želim da te novi ruski ambasador primi u posetu.

Vidiš Boško, razlika između tebe i mene je u tome što ja u svojoj stranci smem i to vrlo odlučno da kažem da postoje ljudi koji su shvatili svoje pozicije da im služe za lično bogaćenje. Rekao sam to Obradoviću i ujedno suspendovao svoje stranačke aktivnosti iz razloga da se nikada ne bismo pretvorili u ono što su tvoji saveznici iz Saveza za Srbiju bili i ostali- firma, a ne politička stranka. Verujem da bi možda i ti to rekao nekom u tvojoj stranci, no nemaš kome. Svi su te napustili baš zbog toga što si Dveri počeo da pretvaraš u firmu, a kako oni kažu počeo si i lično da se bogatiš.

Za proneveru novca od predizborne kampanje koje ti je država dodelila, a koji si uplaćivao na račune firmica tvojih kandidata sa liste ili njihovim supružnicima da bi izvlačio keš novac, ne govori niko iz SNS, već tvoji dojučerašnji saradnici kojih si se preko noći odrekao zbog prepariranja u američkoj ambasadi. Tvojim novim pajtosima u Savezu za Srbiju svakako ne smeš ništa da kažeš, jer dok si im govorio da su kriminalci nisi imao ni za kikiriki.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Boško Obradović

Danas si pristao da sediš rame uz rame sa onima koje si prozivao za najgori kriminal, pa je skroz licemereno da ti mene pitaš zašto sedim sa nekim. Najpre, ja nikog javno nisam prozvao, a ti Đilasa jesi i to za zastrašujući kriminal. Danas ste najbolji ortaci, jer para vrti gde burgija neće.
Biću iskren prema tebi Boško, jer ti si suvo zlato za sadašnju vlast. Imati tebe za opoziciju, udruženog sa Đilasom, najbolji je pokazatelj da će Vučić još deset godina minimum mirno vladati. Ipak, osvrnuo bih se na tvoje prozivanje Nebojše Stefanovića. Na to prozivanje ne dajem ni pet para.

Ponajpre jer te znam kakav si. Optuživao si i Đilasa kao što napisah za mnogo gore stvari, pa si danas sa njim u koaliciji. Verujem da ćeš čim pre takav kakav si sutra biti u koaliciji i sa svim ovim ljudima iz SNS koje prozivaš, jer tvoji saradnici su mi govorili da radiš na žeton. Tvoj problem je što ti SNS taj žeton ne nudi, a ti bi sve dao da dođeš u poziciju da ti Vučić ponudi taj žeton. Tvoje shvatanje politike je samo tvoja lična korist, jer da nije tako danas bi one stare Dveri, za koje si se zaklinjao na Hilandaru da od njih stranku nećeš praviti, postojale.

Danas bi oni koji su ti verovali tolike godine bili uz tebe, jer nemoguće je da su svi oni u zabludi o tebi Boško, a da si samo ti nepogrešiv. Svako tvoje prozivanje nekog na političkoj sceni ogleda se samo u tome da dođeš do nekog benefita. Za razliku od tebe ja sam spreman da žrtvujem svu svoju političku karijeru, po cenu da budem izbačen iz stranke, jer neću da ćutim o nečemu što u mojoj stranci postoji. Ključna razlika je u tome što u svojoj političkoj delatnosti ja se trudim da živim za politiku, a ti sve činiš da živiš od politike. Bez politike ja ću svakako postojati, ako ništa kao advokat ili nekakav pravnik mastiljar. Ti si bez politike neko ko ne postoji.

Na kraju, pisao si zašto razgovaramo sa vama. Da ti pravo kažem Boško pojma nemaš koliko mi se takvi kakvi ste gadite, no u demokratiji valjda moraš da otrpiš i takve. Bila bi mi čast da se i ja vama gadim, jer za mene je to odlikovanje. Naravno da se zalažem da vam se nijedna tačka besmislenih zahteva koji su na nivou malog Đokice i njegovog shvatanja države i politike ne prihvati. -To bi bilo poniženje za državu. Lično ću se svojski za to zalagati. Inače, vas prihvatam kao poželjnu opoziciju vlasti, pa mi nekako ovi razgovori dođu kao naše nastojanje da vas gajimo, jer što je Savez za Srbiju jači u opoziciji, to je vlast mirnija i nema problema na izborima.

Da se razumemo Boško, moglo je sve ovo i u Parlamentu da se dogodi, no tamo si donosio kamen, gađao mišem predsednika odbora, zavrtao ruke predsednici parlamenta. Generalno si radio ono što najbolje umeš- majmunisao se. Valjda kod ovih Amerikanaca koji to organizuju na FPN moraš malo da se uljudiš, jer ti je takva naredba stigla. Plus, manji je rizik da pretučete neku novinarku, jer su im pravila takva da nema medija.

Pozdrav Boško.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mihajlo

07.08.2019 19:08

U današnje vreme je najbitnije znati kada treba kaput prevrnuti.

Jovan

08.08.2019 15:27

Vlado crni, zar ne vidiš da praviš štetu svom šefu ?!