LSV: Jeremićeva izjava huškačka, ultranacionalistička i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.08.2019

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića o godišnjici "Oluje", navodeći da je njegova retorika opasna za Srbiju i region.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/Tanjug
Predsednik LSV - Nenad Čanak / Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić

LSV navodi da Jeremić, govoreći o Jasenovcu, zloupotrebljava njegove žrtve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji.

Jeremić je, povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja", rekao da je Srbiji potrebna daleko promišljenija i odgovornija državna politika kako se u budućnosti našem narodu ne bi dogodio "neki novi Jasenovac - na Cetinju ili u okolini Prištine".

U LSV ocenjuju da je Jeremićeva izjava "huškačka i ultranacionalistička" i dodaju da neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora. - Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen -  navodi se u saopštenju LSV.

Kako se ističe, ovakvi Jeremićevi istupi su duboko antievropski, šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Lela

05.08.2019 09:48

Cela opozicija zeli rat i nemire.....

sima

05.08.2019 10:07

Jeremić pokazao pravo lice.

sasa

05.08.2019 10:21

@sima - Obraz djon

sasa

05.08.2019 10:22

@sima - Obraz djon