SRAMNO! Ne sme da odgovori na pitanja: Tužilac koji "štekuje" predmete se krije iza udruženja koje za njega piše saopštenja!

Autor: Republika

Vesti

03.08.2019

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Ilić, zamenik republičkog javnog tužioca, objavio je na Tviteru skandaloznu poruku u kojoj je bukvalno priznao da predmete drži u fioci, čekajući, kako je napisao, promenu političkih prilika u zemlji. O tome je Srpski telegraf prethodnih dana pisao, pa je Ilić nakon odgovora našem listu u kojem se nije baš najbolje snašao, odlučio da se sakrije iza saopštenja Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Ilić

Naime, on je tada napisao nešto što se kosi sa zdravim razumom i ruši sva načela na kojima bi trebalo da počiva njegova profesija.

- Jedna novija tužilačka poslovica glasi: "Svaki predmet ima svoje vreme", što u prevodu znači: "Čekamo da se promene političke prilike u zemlji, pa ćemo da navalimo na predmet" - napisao je Ilić, a kasnije u izjavi za naš list još i slagao da je samo retvitovao tuđu poruku.

Sada je Ilić pokušao da se sakrije iza saopštenja udruženja...

SAOPŠTENJE UTS: Umesto da Ilić sam odgovori na neka pitanja, udruženje mu je paravan

"Po ko zna koji put javnost Srbije je svedok zloupotrebe medija u svrhu diskreditacije kredibiliteta pojedinca, koji se usuđuje da koristi Ustavom zagarantovano pravo slobode govora.

Dana 22.7.2019. godine Evropski pokret u Srbiji objavio je autorski tekst Gorana Ilića u kome se autor zalaže da se javno tužilaštvo odredi kao nezavisan organ. 

Tekst je sa sajta preuzet i objavljen u dnevnom listu ''Danas'', u rubrici "lični stavovi". Deo teksta koji je objavljen na tviter nalogu autora i kome se u vidu poslovice, slikovito objašnjava da samo nezavisno tužilaštvo može da ima puni kapacitet u progonu učinilaca krivičnih dela, zlopotrebljen je u svrhu kampanje protiv autora.

Medijska hajka zbog jedne politički neutralne rečenice, koja objašnjava prirodu odnosa javnog tužilaštva i politike u dužem periodu, zabrinjava jer predstavlja svojevrsno medijsko kažnjavanje samo zato što se neko drznuo da koristi slobodu izražavanja." 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading