OBRAZOVAN OFICIR JE SNAGA SRBIJE: Vučić se obratio najmlađoj generaciji srpskih oficira

Autor: telegraf.rs

Vesti

09.09.2017

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je samo svestran i savremeno obrazovan oficir garant snage i moći i spremnosti Vojske Srbije, spreman da brani i odbrani svoju zemlju, svoju otadžbinu i svoj narod.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić ohrabrio mlade nade

Vucić je u obraćanju na promociji najmlađe generacije oficira Srbije istakao važnost obrazovanja i značaj koji Univezitet odbrane ima za ukupan obrazovni i naučni razvoj i napredak zemlje.

Predsednik Srbije je istakao da je zato jedan od najvažnijih ciljeva adekvatna priprema nasish oficira za preuzimanje odgovornosti koja ih očekuje. . .

Naši oficiri, podvukao je, postrojeni danas, su upravo završili svoje školovanje i spremni su za hrabar i častan poziv, i služe svojoj otadžbini i njenim građanima.

On im je poručio da su završili školu koja ima 167 godina tradicije i koju su završili vojvode Putnik, Mišić, Bojović, Stepanović...i beskrajni niz junaka koji su vodili srpsku vojsku u pobede.

Poručio im je da treba da budu ponosni na svoje pretke, da baštine tu svetlu tradiciju i da će se sučiti sa svakodnevnim izazovima i da moraju da budu svesni odgovornosti da čuvaju ono što je najvrednije životi i naša otadžbina Srbija.

Predsednik Srbije je podvukao da je za srpskog vojnika otadžbina uvek bila najveća svetin ja, i da će tako i ostati.

- Naša dužnost je da svoje potomke vaspitavamo na sjajnim primerima patriotizma, kakvi su retko zabeleženi i u celoljudskoj istoriji. Deca i mladi treba da prepoznaju uzor u srpskim vojskovođama, vojnicima i herojima - smatra on.

Izrazio je uverenje da su vrednosti koje su duboko usađene u njih tokom obrazovanja u Vojnoj Akademiji - odgovornost prema ljudima koji očekuju njihova naređenja, ali i prema otadžbini.

- Zato su u vrednostima kojima se učite najviše mesto zauzimaju vojnička čast, oficirski integritet, ljubav prema Srbiji, ideja humanosti i saradnje međunarodna i sa državama, idej mira. Vašs posao je da čuvate, branite i štitite nezavisnost i suverenitet Srbije - naglasio je Vučić.

On je kazao da je ponosan što Vojska Srbije zauzima prvio mesto po poverenju građana u institucije, te dodao da je zadatak Vojske da garantuje i stabilnost i mir.

Takođe je kazao da Srbija rpetenduje da u oblasti bezbednosti i školovanja zauzme prvo mesto u regionu.

Podsetio je da su obrazovanje na Vojnoj akedemiji prošli kadeti velikog broja zemalja sa svih kontinenata, te posebno pozdravio kadete iz Angole, Bosne i Hercegovine, i Republike Srpske, koji su upravo završili školovanje.

Izrazio je uverenje da će u svoje zemlje poneti oficirsko znanje, lepa sećanja na našu zemlju, i doživotna prijateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading