Jovo Bakić razmontirao Đilasa: Opozicija je spremna da napravi dogovor sa mafijom

Autor:

Vesti

19.07.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sociolog Jovo Bakić žestoko je opleo po Draganu Đilasu tvrdeći da je jedan deo opozicije spreman da uđe u dogovore sa mafijom, usput navodeći da predsednik Aleksandar Vučić sigurno neće otići dobrovoljno. Rešenje je, ističe, oružana sila, a ključno pitanje je kako da bude što manje krvi u tom poduhvatu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Jovo Bakić

- Jer ova vlast sigurno dobrovoljno otići neće. Ona može izgubiti na izborima, ali neće to priznati. Kao što ni Miloševićeva vlast nije priznala da je izgubila izbore. Morala je da se upotrebi sila - rekao je Bakić u intervjuu za nedeljnik Vreme.

On je rekao da su ljudski životi najdragoceniji i da zato treba sve učiniti kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom.

- Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo "džaba krečili". Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će takođe imati veze s mafijom - kazao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.

Sada svi mi treba da kažemo: "Bravo, majstore, bićeš super kada dođeš na vlast"

U tom smislu nikome, bez obzira na određene zasluge, koje su nesumnjive, ne smemo zaboraviti šta je radio, računajući tu i onoga koji s vama sada razgovara, dodaje Bakić.

- Svako mora da ima svest o odgovornosti. Petog oktobra je propuštena velika šansa. Onda, vidite, ko je uveo te užasne rijaliti- programe koji truju duh naroda? Pa Dragan Đilas. Njegova agencija je uvela rijalitije na televizije sa nacionalnom pokrivenošću. I sada svi mi treba da kažemo: "Bravo, majstore, bićeš super kada dođeš na vlast." Pošto si već prethodno pokazao koliko ti je stalo do medijskih sloboda sa prodajom minuta na RTS. Neke stvari moraju da nam budu jasne jer, ako nisu, onda ćemo ponavljati greške - zaključuje Bakić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Sanja

19.07.2019 06:13

Opozicija ne bira sredstva da dodje do cilja.

Ivica

19.07.2019 06:40

Ovaj je nacisto prolupao!!!

Minja

19.07.2019 06:45

Ovakve izjave nisu dobre, svako pozivanje na nasilje protiv vlasti treba krivično da se sankcioniše.

zara

19.07.2019 07:04

Opozicija po svome, prljavo igra.