Orlić raskrinkao Đilasa: Njegove firme sa Telekomom do 2012. zaradile milione

Autor: Tanjug

Vesti

17.07.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da su firme bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa, u periodu dok je bio na državnim i stranačkim funkcijama, u saradnji sa državnom firmom Telekom Srbija ostvarile više od 30 miliona evra prihoda.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

Na konferenciji za medije ispred Starog dvora, Orlić je istakao da se "poslovna saradnja" Telekoma Srbije i njegovih kompanija u regionu sa Ðilasovom "Dajrekt medijom" i njenim zavisnim društvima odvijala kroz dva modela.

- Prvi model predstavlja zakup medijskog prostora kod Telekoma i njegovih zavisnih kompanija koji su realizovali Ðilasova "Dajrekt medija" i njene firme. Bilo je to po povlašćenim uslovima, koje nikada niko nije mogao da dobije, a dobijale su Ðilasove firme - rekao je Orlić.


On je kao drugi model po kome je funkcionisala ova "poslovna saradnja", naveo direktno angažovanje "Dajrekt medije" i njenih zavisnih preduzeća od strane Telekoma odnosno njegovih kompanija u regionu.

 

 

Orlić kaže da se neposredno plaćalo novcem građana Srbije za različite medijske propagandne usluge, te da su u tom periodu Ðilasove kompanije, kako navodi, neposredno od Telekoma prihodovale blizu četiri i po miliona evra.


S druge strane, navodi on, od 2007. do 2012. godine Telekomova preduzeća u regionu su na račun Ðilasovih firmi ostvarile za istu vrstu usluga više od osam miliona evra.

- Osim toga, na tih blizu 13 miliona evra, dolazi još veća vrednost za taj medijski zakup. Naime, od 2007. do 2012, na primeru jedne kompanije koja je kompanija našeg Telekoma u BiH, konstatovali smo da je u vrednosti od sedam miliona evra, uz popust od pet miliona evra, Ðilasova komanija, odnosno njegovo zavisno preduzeće, dobilo marketinški prostor - rekao je Orlić.

Ističe da je ovo jedan od segmenata koji objašnjava kako se Dragan Ðilas obogatio dok se nalazio na vlasti.

Nadležni da ispitaju

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Orlić je pozdravio interesovanje nadležnih organa da se ispitaju te vrste Ðilasovog poslovanja i da se, kako kaže, na čistac istera pitanje - "kako je moguće da je neko ko je imao 70.000 evra u trenutku kada je počinjao da se bavi politikom, iz nje izađe sa 25 miliona evra u nekretninama koje je sam prijavio?"

- Pozivamo nadležne organe i da ove naše današnje navode ispitaju. Da se ispita da li su vrednosti ovolike kao što danas saopštavamo. To je novac građana Srbije, mogao je da bude iskorišćen za milion i jednu stvar - rekao je Orlić.

On je pozvao Ðilasa da pokaže ugovore i evidencije o plaćanju kada je, pre nego što je ušao u politiku, imao saradnju sa Telekomom i njegovim zavisnim kompanijama, zatim da, kako kaže, ekonomski, zakonski, politički i moralno objasni kako je saradnjom svojih firmi sa državnim i gradskim preduzećima uspeo da napravi tu količnu bogatstva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Marko

17.07.2019 16:07

Đilas žedan para ko sušna godina.

Miki

17.07.2019 16:25

I vrabci na grani znaju da je Đilas kradljivac koji se obogatio na račun građana Srbije.

radoznali

17.07.2019 18:50

@Miki - Ali ko je taj što treba da goni Đilasa i ako se zna ko je (a moralo bi da se zna) zašto ga ne goni u čemu je problem?

Hedona

17.07.2019 16:29

Orlić je u pravu sve što kaže. Vladimir Orlić je izneo činjenice kako se Dragan Đilasa bogatio, a danas neka dokazuje da nije tako, kada znamo da jeste.