STEFANOVIĆ, VULIN I GAŠIĆ: MUP, Vojska i BIA imaće veće plate

Autor: Tanjug

Vesti

06.09.2017

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u MUP, BIA i Miistarstvu odbrane od naredne godine biće povećane plate za 10 odsto, dogovorili su ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

RepublikaFoto: Tanjug
Brinu o zaposlenima iz svojih sektora: Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović

Stefanović, Vulin i Gašić su razgovarali o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i dogovorili da će ove tri institucije, uz podršku Vlade Srbije, ući u zajednički projekat izradnje stanova za pripadnike policije, vojske i BIA.

Stefanović: Vučić podržao rešenje

- Nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o položaju pripadnika policije, vojske i BIA, došli smo do rešenja koje je predsednik podržao, a to je da se pripadnicima ove tri važne državne institucije, koje se brinu o bezbednosti građana Srbije, podignu plate u narednoj godini za 10 odsto - istakao je ministar Stefanović, saopšteno je iz MUP.


Ministar je kazao da je na sastanku bilo reči i o tome kako može da se doprinese da život pripadnika ovih bezbednosnih službi, koje obavljaju najznačajnije dužnosti za Srbiju, bude što kvalitetniji. 

- Sa ministrom Aleksandrom Vulinom i direktorom BIA Bratislavom Gašićem razgovarao sam i o tome kako možemo da doprinesemo da se kvalitetnijom stambenom izgradnjom podigne materijalni položaj zaposlenih, što je predsednik Vučić podržao i dao zadatak da se naprave planovi na osnovu kojih ćemo sledeće i narednih godina početi da unapređujemo kapacitete za rešavanje stambenih pitanja svih pripadnika naših službi - rekao je Stefanović. 

Istakavši da će ove tri bezbednosne službe nastaviti da sarađuju, ministar policije se zahvalio ministru odbrane i direktoru BIA na odličnoj saradnji u zajedničkom i svakodnevnom obavljanju poslova na suzbijanju svih negativnih pojava. 

- Ova vrsta dobre saradnje na zaštiti naše države od svih mogućih vidova ugrožavanja pokazuje da Republika Srbija vodi računa o svojim građanima. Brinući o pripadnicima vojske, policije i BIA, pokazaćemo da smo iskreno zahvalni l?udima koji su svoj život posvetili očuvanju bezbednosti naše zeml?e i koji svakodnevnim teškim radom pokazuju koliko vole svoju zemlju - zaklčučio je Stefanović. 

Vulin: Gradnja stanova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da će povećanje zarada svakako značiti pripadnicima bezbednosnog sektora, ali i da će veći značaj imati koncept nove stambene gradnje. 


- Pripadnici bezbednosnih struktura, bez obzira da li su u policiji, vojsci, ili Bezbednosno-informativnoj agenciji rade potpuno isti posao. Svako od nas svoje vreme, svoj život posvećuje očuvanju stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i bezbednosti svakog našeg građanina - istakao je Vulin. 

Ministar odbrane je dodao da upravo zbog toga i sve probleme, pa i probleme statusa i probleme materijalne prirode, treba rešavati u okviru čitavog bezbednosnog sektora, ne pojedinačno kao vojska, policija ili BIA, već jedinstveno. 

- Povećanje zarada će nam sigurno mnogo značiti, ali više od svega će značiti koncept nove stambene gradnje, u kojoj će se ponovo nakon dugih decenija čekanja organizovano raditi na rešavanju stambenog pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora - rekao je Vulin. 

Prema njegovim rečima, država na ovaj način pokazuje koliko joj je stalo do jake i zadovol?ne vojske, policije i Bezbednosno-informatvne agencije. 

- Predsednik Republike i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić je bio jasan - hoće bezbednosni sistem, hoće bezbednosne strukture o kojima država vodi računa i koji zajedno sa svojim porodicama mogu da kažu da žive u zeml?i koja ih voli i poštuje - rekao je Vulin. 

Gašić: Veliki iskorak

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić ukazao je da ova agencija do sada nije imala uređen odnos kada je u pitanju dodela stanova i dodao da je pored povećanja plata za zaposlene, projekat zajedničke stambene gradnje veliki iskorak. 


- Mislim da je to nešto što se posle 50 i više godina prvi put dešava u Bezbednosno-informativnoj agenciji. Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Republike koji je prepoznao važnost bezbednosnog sistema Srbije i nadam se da ćemo u narednom periodu zanoviti i neke druge resurse koji su potrebni za sve linije našega rada - kazao je Gašić. 

Direktor BIA je istakao da su pripadnici bezbednosnih službi zaslužni za miran život građana Srbije. 

- Toliko je značajnih događaja bilo u Srbiji u poslednjih godinu dana. Zasluge za miran život građana svakako idu na račun policije, vojske i BIA. Ne zaboravite Egzit, Guču, ne zaboravite sva dešavanja širom Srbije gde nije bilo ni najmanjeg incidenta i to je upravo zasluga pripadnika bezbednosnih struktura Srbije - istakao je Gašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading