"UTVA AVIO INDUSTRIJA" PANČEVO: SAOPŠTENJE POVODOM POTPISIVANJA SPORAZUMA O STRATEŠKOM PARTNERSTVU

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

28.06.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Utva Avio industrija", koja je u vlasništvu javnog preduzeća "Jugoimport -SDPR", i Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu su danas na sajmu PARTNER 2019, potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu.

Foto: Promo foto

Cilj sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

Foto: Promo foto

Konkretni rezultati koje kompanija "Utva" ima u smislu razvoja i ispitivanja nove letelice i mogućnosti Mašinskog fakulteta su doveli do zajedničkih interesa u cilju razvoja novih projektnih rešenja, ispitivanja i razvoja novih tehnoloških postupaka.

Neki od konkretnih aspekta saradnje su implementacija industrije 4.0 u vazduhoplovnoj industriji, obrazovni program, unapređenje infrastructure, zajedničko učestvovanje u razvoju i implementaciji novih tehnologija u vazduhoplovstvu, rad na istraživačko razvojnim projektima i drugi.

Foto: Promo foto

Od ovog sporazuma će imati korist i studenti jer će im biti omogućeno da neposredno učestvuju u poslovima na razvoju i proizvodnji letelica i budu uključeni u druge aspekte poslovanja kompanije "Utva avio industrija".

RepublikaFoto: Promo foto

Kompanija "Utva" najavljuje početak takmičenja za najbolje projektno rešenje bespilotne letelice. Pravo učešća će imati studenti završnih godina tehničkih fakulteta u regionu. Najbolje rešenje će biti novčano nagrađeno, a učesnici će dobiti priliku da realizuju to rešenje. Konkurs će biti naknadno objavljen o čemu ćete biti obavešteni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading