"Vuk Jeremić i njegovi puleni brinu samo o političkim poenima zaboravljajući na građanje"

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

25.06.2019

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da napadi na projekat Moravskog koridora pokazuju da je Savezu za Srbiju više stalo do sticanja političkih poena nego do toga da građani centralne Srbije dobiju autoput.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Parlament je mesto na kom se raspravlja o zakonima, a poslanici opozicije mogu da dođu na sednicu skupštine i iznesu svoje argumente kako bi se usvojio što kvalitetniji zakon u vezi sa ovim strateški važnim projektom. Nažalost, od Vuka Jeremića i njegovih pulena već smo navikli da napadaju razvojne projekte i investicije u infrastrukturu - kaže Mihajlović u saopštenju reagujući na izjavu potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića o Moravskom koridoru.

Ona je podsetila da je izgradnja Moravskog koridora strateški važna jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz centralnu Srbiju, gde živi oko 500.000 ljudi i posluje više od 20.000 firmi.

- Kako građani ne bi bili žrtve obmana političara iz opozicije, još jednom ću ponoviti da se cena izgradnje Moravskog koridora ne utvrđuje memorandumom, već će biti utvrđena komercijalnim ugovorom, kao i da nikad nijedna kompanija nije dala zvaničnu ponudu za izgradnju Moravskog koridora od 500 miliona evra, a posebno ne posle 2014, kad su doneti novi, stroži propisi u vezi sa zaštitom infrastrukture od poplava - kaže Mihajlović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading