(VIDEO) BORBENO ČUDO U VOJSCI SRBIJE: Novi helikopteri biće predstavljeni na Sajmu naoružanja!

Autor: informer.rs

Vesti

20.06.2019

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Erbas najavila je da će na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019", koji će biti održan od 25. do 27. juna u Beogradu u statičkom delu izložbe predstaviti laki dvomotorni helikopter H-145M, jedan od devet naručenih za potrebe Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, helikopter H-145M opremljen je HForce sistemom za upravljanje naoružanjem koji je uspešno testiran za upotrebu sa nevodjenim i vodjenim naoružanjem vazduh-zemlja i vazduh-vazduh a Srbija je prvi kupac helikoptera opremljenog tim borbenim sistemom.

Srbija i Erbas trenutno iza sebe imaju izuzetno uspešno četvorogodišnje partnerstvo. Naši srpski klijenti su poklonili poverenje Erbasu i njegovim proizvodima dva puta od 2015. godine, naručivši devet helikoptera H-145M u 2016. godini i tri helikoptera H-215 u 2018. godini.

Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija danas leti ukupno 11 Erbasovih aviona", stoji u saopštenju. Dodaje se da Erbas "podržava i unapredjuje aspiracije srpske vazduhoplovne industrije" i da smatra Srbiju za svog "dugoročnog industrijskog partnera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading