Vučić: Tražićemo da osuđeni Srbi u Hagu kaznu služe u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

05.09.2017

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Teža su bila vremena mojih prethodnika", rekao je predsednik Aleksandar Vučić komentarisući činjenicu da je on jedini političar koji nije izručio nijednog državljanina Srbije Haškom tribunalu.

RepublikaFoto: Tanjug
Želi haške optuženike u Srbiji: Aleksandar Vučić

- Njihova vremena su bila teža, meni je bila značajno lakša situacija, nego mojim prethodnicima -  primetio je sinoć Vucić gostujući na Hepi televiziji.

Upitan kako komentariše kasnije ponašanje Tribunala, koji je najpre vratio Šeselja u zemlju uoči izbora, a zatim tražio da ga Srbija vrati u Hag, da bi nakon toga tražio izručenje troje radikala, Vučić je rekao da je očigledno bilo da su lidera radikala vratili uoči izbora da bi destabilizovali Srbiju.

 - Vratili su Šeselja očekujući da pozicija SNS bude oslabljena, a da Srbija bude lutka na povocu s kojom bi mogli da rade šta hoće. To su sigurno imali na umu kad su ga vratili. Kad se to nije desilo rekli su - sad ga vratite nazad. Pa, smo mi rekli - čekajte ljudi, ovo je ozbiljna država i ne možete tako. A onda su tražili troje radikala, dodao je, s obrazloženjem da su vršili pritiske u postupku koji je bio završen, a Šeselj oslobođen - kaže predsednik.

Dodao je i da će Srbija tražiti da svi Srbi koji su osuđeni u Hagu kaznu izdržavaju u Srbiji.

- Vidim da ima problema, a mi ćemo da preuzmemo njihov smeštaj, oni će i ovde biti zatvoreni, samo da dođu u zemlju, mi preuzimamo troškove, što vi da ih plaćate, to ćemo mi, mi ćemo plaćati njihovu neslobodu. Šta god bili naša je obaveza da brinemo o njima, pa i o Mladiću, zato smo i poslali garancije kao i za svakog drugog državljanina Srbije - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading