Krvnik ostaje krvnik! Bivši portparol NATO ni posle 20 godina ne menja izopačeni stav?!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2019

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol NATO-a tokom bobardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine Džejmi Šej rekao je za RTK2 da kampanju alijanse i dalje vidi kao legitimnu i opravdanu. Šej smatra da NATO nije imao drugog izbora osim upotrebe sile, pošto je Slobodan Milošević odbio mirovni sporazum iz Rambujea.

RepublikaFoto: youtube.com/YPFPtv
Džejmi Šej

Nekadašnji portparol NATO-a je izneo ocenu da je Milošević u Srbiji vodio "brutalnu kampanju" protiv naroda na Kosovu i Metohiiji, čineći, kako je rekao, brojne povrede ljudskih prava.

Šej tvrdi da je NATO za svoj postupak imao podršku javnosti, parlamenata i široke međunarodne zajednice jer, kako je naveo, niko nije želeo da se ponovi ono što se desilo u Bosni od 1992. do 1995. godine kada je međunarodna zajednica bila veoma spora u preduzimanju odlučujućih koraka.

Nekadašnji portparol NATO-a je ocenio da je moguče postizanje sveobuhvatnog sporazuma između, kako je rekao - Srbije i Kosova kao dve nezavisne zemlje. 

Šej je dodao da je neophodan stalni angažman SAD i EU da prinude Prištinu i Beograd da postignu sporazum.

- Dvadeseta godišnjica od završetka rata treba da bude mogućnost da se gleda u budućnost, a ne u prošlost. Jasno je da je iznad svega potreban sporazum Prištine i Beograda koji obavezno treba da obuhvati priznanje Kosova kao nezavisne zemlje - rekao Šej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading