Siniša Mali odgovorio lideru SSP: Đilas ima amneziju, odluka o privatizaciji Komercijalne doneta 2009!

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je danas, reagujući na kritike predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa o prodaji Komercijalne banke, da je ugovor kojim se predviđa prodaja te banke potpisan 2009. godine, za vreme Vlade Mirka Cvetkovića, kada je ministarka finansija bila članica DS Diana Dragutinović.

RepublikaFoto: Republika
Siniša Mali

- Dragan Ðilas ili ima jako slabo pamćenje, ili je toliko bezobrazan, bahat i licemeran da se pravi da ne zna kada je doneta odluka o privatizaciji Komercijalne banke. Ovom izjavom on zapravo kritikuje svoju Demokratsku stranku i odluke njenih funkcionera. Podsetiću vas da je te godine i sam Dragan Ðilas učestvovao u vlasti, kao gradonačelnik Beograda. Ovo nije bila naša odluka, samo smo bili dovoljno sposobni da sprovedemo preuzete obaveze - rekao je Mali.

On je dodao u saopštenju da država mora da poštuje ugovore sa međunarodnim finansijskim institucijama, nezavisno od toga ko je na vlasti.

- Iako ova vlast nije potpisnik tog ugovora, dovoljno smo odgovorni i znamo da treba da ga ispoštujemo. Ne bežimo od toga, kao što su to radili Ðilas i njemu slični. Isto tako nismo bežali ni onda kada smo grad Beograd i državu zatekli pred bankrotom. I tada smo morali da sređujemo ono što su nam oni ostavili - praznu kasu i propala javna preduzeća. Zato je Srbija danas stabilna zemlja - zaključio je Mali.

Đilas je ranije danas ocenio da je prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading