Pripadnica Žena u crnom govornica na protestu opozicije: Nosila transparent "Sve smo abortirale"

Autor: Republika

Vesti

30.05.2019

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene u crnom su pre dva dana organizovale feminističku akciju "Moje telo = moja autonomija" ispred Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC), što je izazvalo lavinu negativnih komentara. Među onima koji otvoreno napadaju Crkvu našla se i profesorka Biljana Stojanović, jedna od govornica na protestu 1 od 5 miliona.

RepublikaFoto: youtube.com/ Insajder Video
Biljana Stojković

Stojkovićeva je i na svom Tviter nalogu podelila tekstove koji podržavaju performans Žena u crnom koje su želele da poruče da država i Crkva nemaju prava da se mešaju u prava žena, naročito u pravo žene na abortus.

Ona je prekjuče na sramnom performansu nosila transparent na kojem je pisalo: "Sve smo abortirale", a podsetimo da su Žene u crnom nosile i natpise kao što su: "Ja ću abortirati, nikog neću pitati", "Ni državu ni boga blizu jajnika moga", "Dole Crkva, dole bog, dalje od tela mog", "Vratiće se veštice, neće ići pešice".

Biljana Stojković je, inače, potpisala podršku građanskim protestima, a redovna je profesorka Genetike i evolucije na Biološkom fakultetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rodoljub

01.06.2019 08:45

A, šta ćemo profesorka sa pravom deteta (sa sopstvenim DNK kodom, za kojeg, kao genetičar pouzdano znate da nije deo majčinog tela) na život? Ima li "majka" pravo da ubije svoje dete? Ima li osoba koja nema veze sa tom institucijom da se meša i vrši pritisak na nju da promeni stavove? Ja sam šokiran agresivnošću ovih žena.