Šiptari, o ovim brojkama ćutite?! Kosovo nije ušlo u 9 međunarodnih organizacija, dok je 13 država povuklo priznanje

Autor:

Vesti

24.05.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 2014. godine do danas sprečen je prijem tzv. Kosova u devet međunarodnih organizacija, a za četiri godine, od 2014. do 2018. godine, 13 država je povuklo priznanje, stoji u Izveštaju o pregovorima između Beogarad i Prištine od 2013. do maja ove godine koji je stigao u skupštinu i biće predmet rasprave.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Tih devet međunarodnih organizacija su UNESCO, Svetska carinska organizacija, INTERPOL, Međunarodna organizacija za vino i vinovu lozu (IOV), Evropska studentska unija, Evropska radiodifuzna unija (EBU), Međunarodna organizacija vrhovnih revizorskih institucija, Evropska mreža operativnog prenosnog sistema za električnu energiju i Međunarodno udruženje avio prevoznika.

Takođe, od 2014. do 2018. godine 13 država je povuklo priznanje, Solomonska Ostrva, Surinam, Burundi, Liberija, Papua Nova Gvineja, Lesoto, Komonvelt Dominika, Grenada, Komori, Madagaskar, Palau, Gvineja Bisao i Sao Tome i Principe.

Države koje su priznale od 2014. do 2018. godine su: Tonga, Songapur, Antiga i Barbuda, Togo, Bangladeš i Barbados, dodaje se u izveštaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading