Dačić otkrio najveći poraz Prištine: Pacoli poslao 500.000 dolara u Kongo, a dobio - šipak

Autor: Republika

Vesti

25.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladan tuš za Albance! I pored želje prištinskih lobista da privole afričku republiku Kongo da za pola miliona evra otkupe priznanje Kosova, Pacolijev avion pun deviza sleteo je, pa odleteo iz Konga, i to bez priznanja! Kako ministar spoljnih poslova Ivica Dačič otkriva za Srpski telegraf, plan ministra lažne kosovske vlade za podmićivanje afričkih zemalja u zamenu za priznanje samoproglašenog Kosova pao je u vodu!

Bedžet Pacoli

- Kada sam bio u Kongu, saznao sam da su u tu zemlju poslali privatni avion sa Pacolijevim ljudima, koji su sa sobom poneli pola miliona dolara da Kongo prizna takozvano Kosovo. Oni su ih u startu odbili, otkriva Dačić i dodaje da su mu to rekli zvaničnici te afričke zemlje. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zvaničnici Konga su ih u startu odbili

On je istakao da mu je predsednik Konga lično dao čvrstu reč da neće priznati tzv. državu Kosovo i neće menjati stav o tom pitanju.

- Nastavićemo da radimo na tome da nijedna zemlja više ne prizna Kosovo. Poseta afričkim zemljama je bila uspešna, hteli smo da upoznamo zvaničnike sa situacijom na Balkanu. Afrika je za nas važna, ima 54 članice Ujedinjenih nacija. To su naše tradicionalno prijateljske zemlje još iz vremena Tita i Jugoslavije, ali zemlje u kojima niko od naših vlasti nije bio 10, 20, a u nekima i 30 godina - rekao je Dačić.

Šef diplomatije ističe da je uspešan obilazak Afrike započeo u Tanzaniji, u kojoj tri decenije niko od srpskih zvaničnika nije bio.

BEDŽETOVI BLAMOVI
  • tvrdio da je Kongo priznao Kosovo, odmah ga demantovali
  • štampa na Maldivima otkrila da je Pacoli platio dva miliona dolara njihovo priznanje Kosova
  • saletao predsednika SAD Trampa pokušavajući da se rukuje i popriča s njim, Tramp ga ignorisao
  • uhodio premijera Maroka, krišom ga slikao i izmislio da su razgovarali o priznanju, odmah usledio demanti

- Mi smo zatvorili ambasadu u Tanzaniji, a očekujemo da ta država zna šta su naši interesi - rekao je Dačić i dodao da su dobro razumeli poziciju Srbije.

Nakon Tanzanije, srpska delegacija se uputila na Madagaskar, koji ima novog predsednika.

- Bili smo i u Svazilendu, pa u Kongu. Zatim smo posetili Togo, Ganu i Somaliju - naglašava šef diplomatije i prenosi da su predsednici tih zemalja svesni situacije na Balkanu i da podržavaju napore Srbije da mirno reši problem Kosova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading