RUSI TVRDE: EU daje 2,3 miliona da Srbima ispere mozak!

Autor: informer.rs

Vesti

01.09.2017

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija planira da potroši najmanje 2,3 miliona evra na "informativnu kampanju" u Srbiji i na Kosovu kojom će pokušati da promeni stavove Srba o EU i NATO paktu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Evropski zvaničnici, kako prenosi portal "Rusija danas", odlučili su da u Srbiju ulože 1,37 miliona, dok je za južnu srpsku pokrajinu izdvojeno 900.000 evra. Kako se navodi, propagandom EU baviće se "evropski kulturni centri u Beogradu, Prištini i drugim gradovima".

- Centri su osnovani radi povećanja informisanosti stanovništva o EU. Cilj projekta jeste razumevanje politike EU, kako bi se lokalno stanovništvo upoznalo sa njenim ciljevima i prioritetima, ali i razbijanje zabluda o procesu stupanja u savez. Konačni cilj je jačanje podrške evropskim integracijama - navodi se u tenderu projekta.

Komentarišući ovakvu inicijativu, Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da Evropa uzalud ulaže novac u Srbiju.

- Bilo je perioda kad je EU ulagala i pet puta više novca. Ova vest obradovaće deo našeg NVO sektora i nekoliko medija, ali tu se priča završava. Nekih drugih većih efekata neće biti, jer EU danas nije proizvod koji se može tako lako reklamirati - zaključuje Proroković za Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading