Vučić će u Skupštini govoriti o tome šta je stvarnost na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.05.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će u obraćanju poslanicima u Narodnoj skupštini, 27. maja, podneti kompletan izveštaj, ali da će govoriti i o stvarnosti na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić


Vučić je, na konstataciju novinara da je najpre kritikovan što sa pitanjem Kosova ne ide u Skupštinu, a da je sada na meti kritike što će biti na sednici posvećenoj tom pitanju 27.maja, odgovara da je to tako u Srbiji.

- Zamolio sam predsednicu Skupštine Maju Gojković da vidi da li postoji poslovnička mogućnost da me pozove. Spreman sam da dođem i odgovaram na pitanje. Niko nije bio toliko u skupštini, borio se i pobeđivao argumentima. Govorili su ''što ideš na Sabor SPC, što ne dođeš u skupštinu''. Šta god da uradim prosto ne možeš da ugodiš svima - rekao je on novnarima.

Vučić je kazao da mu je važno da iznese sve, jer ima mnogo neistina, i mnogo onih koji se prave blesavi, pre svega na političkoj sceni. Prema njegovim rečima, najlakše je biti neodgovoran i svaljivati krivicu na druge. Zbog toga, naglasio je, nismo 70 godina imali autoput do Čačka i južno od Leskovca.


Postojali su ljudi koji su se plašili svoje senke i reakcije javnosti, navodi on, i dodaje on sa tim nema problem. - Ne znam još u kojoj formi ću govoriti. Podneću kompletan izveštaj, ali i govoriti o stvarnosti na KiM - objasnio je on. Dodao je i da će "s radošću" odgovarati na svako pitanje i lako pobediti argumentima.

To, kaže, ne znači da svi moraju da prihvate te argumente, ali je bitno da se čuju.

- Za mene je važno da govorim istinu i ukažem kakvo je realno stanje na KiM, da nikada ne predamo ono što imamo pod svojom kontrolom, da štitimo naše nacionalne i državne interese, ali i da gledamo u budućnost, da naša deca ne odlaze iz zemlje, i da ne ratujemo koristeći tuđu decu - naglasio je Vučić.

Podsetio je da Kosovo nije proglasilo nezavisnost juče, niti 2014, već 2008. godine, a da je reakcija tadašnjih vlasti bila nikakva, a da su im pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde jos dali legitimitet.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Milovan

17.05.2019 16:41

Svaka situacija mora biti realno i prikazana.Vučić bar nema problema sa time

Miki

17.05.2019 16:48

Tako i treba, a ne kao do sada precutkivati i zataskavati istinu, zato smo i dosli do ovoga, da KIM budu veliki drzavni problem.

Tamara

17.05.2019 17:04

Politika predsednika Vučića je jaka i odgovorna!

Marija

17.05.2019 19:05

Stvarnost na Kosovu za Srbiju jeste veoma teska i bolna ali Srbija mora da se bori za svoj narod.