VUČIĆ NA RTS: Začarani krug nije gotov - Albanci spremaju hapšenje Srba sa Severa Kosova pod OVIM izgovorom!

Autor:

Vesti

17.05.2019

06:43 >> 06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da kosovske vlasti žele da uhapse 26 policajca sa severa Kosova i Metohije i još 15 osoba - pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i slično.

Foto: RTS/printscreen
Aleksandar Vučić u RTS

Predsednik Srbije govori u situaciji na Kosovu, ali i i aktuelnim ekonomskim uspesima Srbije.

- Taj začarani krug mržnje nije zatvoren - rekao je Vučić i najavio da će u nedelju sigurno biti provokacija na KiM tokom izbora.

- Srbija će reagovati mirno i odmereno, ali će zaštiti svoj narod na KiM - dodao je Vučić.

Na početku je predsednik, komentarišući izjavu Kadrija Veseljija o "genocidu Srbije na Kosovu",, rekao da mu se čini da pojedini narodi na Balkanu ne mogu da nađu sebi put u budućnost i prema srpskom narodu i da ne mogu da se okrenu ni radu ni poslu ni trgovini, ni ekonomiji.

- Neki su samo obukli odela i kravate, a izašli su iz šume i ne znaju šta rade. Brine me što Evropa nije reagovara ni kada su formirali vojsku, ni kada su odbili da formiraju ZSO, kao ni kada su optuživali Srbe za nekakve zločine bez ijednog dokaza.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da začarani krug na Kosovu nije zatvoren.

- Oni žele da uhapse 26 srpskih pripadnika policije sa Severa KiM i još 15 lica, pod izgovorom da su učestvovali u korupciji i raznim sličnim stvarima, da bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena i da bi mogli da urade najprljavije stvari protiv našeg naroda - rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gde žive Srbi na KiM.

- Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin kao Hrvati pre 'Oluje' - kaže Vučić.

Ističe da je Srbija o tome obavestila međunarodne institucije.

- To što Veselji govori o Nišu, Kuršumliji i drugim mestima - bilo bi dobro da dođe da vidim kako to izgleda i kako će to da mu uspe. A, Srbija će reagovati uzdržano, smireno, ali će sačuvati i zaštititi svoj svoj narod - rekao je Vučić.

Mržnja prema srpskom narodu

Komentarišući rezoluciju koju je Priština usvojila o tzv. "genocidu Srbije", Vučić je rekao da neki narodi na Balkanu ne razumeju i ne mogu da pronađu put u budućnost.

- Jedini put koji vide jeste mržnja prema srpskom narodu, iako će uvek reći da je to protiv onih koji su činili zločine prema njihovom narodu. I ne mogu da se okrenu ni radu, ni poslu, trgovini, ekonomiji. Neki su samo obukli odela, i stavili kravate, i izašli iz šume i razumljivo je da na takav način govore -rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prištinska vlast spremna na sve

Ističe da ga brine to što su predstavnici Prištine počeli da se utrkuju u takvim izjavama.

- Problem je to što Evropa i svet nisu reagovali kada su formirali vojsku, kada su odbili da formiraju ZSO, kada su uveli takse reagovali su makar formalno, kada su svaki put optuživali Srbe za sve moguće zločine a nisu imali nijedan dokaz, držali su ljude u pritvoru a posle puštali... Sada ovo - rekao je Vučić.

Ističe da je Srbija upozoravala i na ovu rezoluciju i na donošenje drugih odluka zbog kojih svaki Srbin treba da se oseća uplašeno.

Na pitanje koliko je zabrinut što se tiče trenutne situacije, predsednik odgovara:

- Mnogi se utrkuju od njih da ovakvim postupcima obnove svoju popularnost, kao što je Haradinaj taksama i tako ulaze u vrzino kolo. Na ovo ćemo morati da reagujemo, moramo da budemo veoma ozbiljni, odgovorni i uzdržani i da vodimo računa kako da ne izgubimo svoj kredibilitet.

Predsednik je rekao da ne očekuje da izborni dan prođe mirno, ali je zamolio Srbe da izađu na izbore i da pokažu svoju prema otadžbini Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
SasaRu

17.05.2019 06:59

Šiptarska politika stvaranja "Velike Albanije" je očigledna i svakim danom sve aktelnija. Međunarodna zajednica treba da reaguje i svojim autoritetom zaštiti Srpski narod na KiM. Nisu samo Srbi ugroženi šiptarskim idejama i ciljevima, na udaru je i ceo regio.

Djape ja

17.05.2019 07:14

Opet Priština zvecka oružjem,i preti Srbima hapšenjem.

Nata

17.05.2019 07:19

Necemo dozvoliti da rade nasem narodu sta pozele!

Arsen

17.05.2019 07:30

Izgovori za hapšenje su dobro osmišljeni, za pametne takvi izgovori zvuce kao izjave dece koja se stalno žale velikom bratu koji ih brani.