HAŠIM TAČI: Nova faza dijaloga da stavi tačku na vekovno neprijateljstvo!

Autor: Tanjug

Vesti

31.08.2017

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik samoproklamovanog Kosova Hašim Tači izjavio je danas da nova faza dijaloga Beograda i Prištine treba da dovede do "finalnog dogovora" koji bi stavio tačku na vekovno neprijateljstvo, a Srbiju i Kosovo približio EU članstvu Tači je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu ocenio da sada postoji bolja komunikacija između Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nada se miru: Hašim Tači

- Građanima obe države potreban je finalni sporazum dve zemlje, koji će omogućiti državama da napreduju na putu EU integracija - izjavio je Tači u Briselu.

Kaže da je na sastanku sa predsednikom Srbije bilo reči o sledećim koracima koji vode ka novoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa i o pomirenju.

- Dijalog i pomirenje su jedini put napred za dve zemlje. Verujem da ćemo u ovom duhu raditi i ubuduće i da ćemo doći do novih dogovora - rekao je Hašim Tači.

On je preneo da je na sastanku dogovorena finalizacija procesa inetegracije pravosuđa na Kosovu do 17. okotobra 2017. godine.

Istovremeno, Tači kaže da će u okviru "nove faze dijaloga" biti razmotrena "preostala pitanja" kao bi, prema njegovim rečima, što pre došlo do finalnog sporazuma dve zemlje, kao i da taj proces ima podršku i EU i SAD.

Predsednik samoproklamovanog Kosova kaže da očekuje skoro formiranje Vlade i Parlamenta na Kosovu, kao i jedinstvenog tima koji će raditi na novoj fazi dijaloga. Hašim Tači kaže da će u narednim nedeljam i mesecima biti više sastanka njega i predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading